Головна Новини Світ Росія Екс-глава МЗС назвав головну мету Путіна щодо України, від якої він ніколи не відмовиться
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-глава МЗС назвав головну мету Путіна щодо України, від якої він ніколи не відмовиться

Путін досі не вважає Україну самостійною, суверенною державою

6 вересня 2022, 08:10 comments2114
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що наступ російських військ в Україні зупинився і початкові плани президента РФ щодо України зазнали фіаско, від головної мети Володимир Путін відмовлятися не готовий. Ціль ця – зруйнувати Україну як таку. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Екс-глава МЗС назвав головну мету Путіна щодо України, від якої він ніколи не відмовиться

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Екс-міністр зазначив, Путін вірить у те, що українці та росіяни – це один народ, що українці – це такі ж, як росіяни, які тільки прагнуть непокори і свободи. Путін ніколи і за жодних обставин не змириться з тим, що українська нація має право на свою державу, на суверенітет. Також Путін ніколи не зможе погодитися з тим, що український народ зовсім інший – за ментальністю, з історії, з усього чого завгодно. Путін не може ухвалити, що Україна вже стала частиною Заходу.

Павло Клімкін додав, що весь путінський режим побудований на цій ідеології і, якщо він програє в Україні, то в Росії владу він уже не втримає. Це добре розуміє і сам Володимир Путін та його радники. Москва просить переговори, просить перепочинок, щоб піти на новий удар проти України, але відмовлятися від своїх цілей Путін не буде, не знижуватиме і свої апетити – визнання Криму та Донбасу за Росією, приниження України з відмовою від європейської та євроатлантичної перспективи. Це важливо розуміти самим українцям, які мають розуміти, що рано чи пізно переговори з Росією відбудуться, але Україна має мати на цих переговорах сильну позицію та підтримку Заходу. Якщо цього не буде, то Путін скористається цими переговорами як перепочинком і знову накинеться на нашу країну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін знову зробив цинічну заяву про Донбас.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини