Головна Новини Світ Росія Правління Путіна незабаром закінчиться: ексагент MI6 дав прогноз, коли будуть зміни у керівництві Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Правління Путіна незабаром закінчиться: ексагент MI6 дав прогноз, коли будуть зміни у керівництві Росії

Колишній британський агент назвав можливі сценарії відходу Путіна від влади та прогнозує період за який це станеться.

30 липня 2023, 15:25 comments3444
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній британський шпигун Крістофер Стіл, який виявив втручання Росії у вибори в США та написав досьє на Трампа прогнозує, що Путін може залишити владу "впродовж наступного року". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Правління Путіна незабаром закінчиться: ексагент MI6 дав прогноз, коли будуть зміни у керівництві Росії

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Крістофер Стіл, який очолював російське відділення британської розвідки з 2006 по 2009 рік, вважає, що "епоха Путіна" закінчиться в найближчі 12 місяців. За його словами може бути кілька сценаріїв усунення російського диктатора.

Ексагент MI6 стверджує, що найгіршим сценарієм для Заходу буде раптова смерть Путіна в результаті замаху на президента РФ. Такий сценарій могли б організувати спецслужб, які втратили віру в Путіна, але хочуть продовжити вторгнення в Україну.

"Російська політика не зміниться, але переворот може призвести до перехідного режиму, коли командувач російськими ВКС генерал Сергій Суровікін стане президентом", — сказав Стіл.

Іншим сценарієм Крістофер Стіл називає мирне завершення президентського періоду Путіна. У такому разі Путін не брав би участі у наступних президентських виборах та підтримав іншого кандидата, як наступника, наприклад, Дмитрія Патрушева, або Олексія Дюміна. В такому разі Путін зможе піти з політики, однак отримає гарантовану безпеку і недоторканність. Подібний крок був у 1999 році, коли з посади пішов Борис Єльцин. Стіл пояснює, що в такому випадку не слід очікувати змін на фронті, однак Захід матиме російського лідера, який "не звинувачений у воєнних злочинах".

Ще одним, менш вірогідним сценарієм було б повстання проти Путіна. Такий крок могли організувати російські націоналісти типу Пригожина, або опозиціонери, як Олексій Навальний.

Ексагент MI6 вважає, що найкращим варіантом для Заходу та України були б демократичні діячі, які змогли перехопити контроль у сьогоднішнього керівництва РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за словами Стіла Путін майже відмовився від ідеї виграти війну військовим шляхом.

Також "Коментарі" писали про Путіна, якого принизили перед камерами на зустрічі з африканським лідером.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини