Головна Новини Світ Росія Експерт: констатуємо – Путін, окрім Білорусі, отримав контроль над Казахстаном
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт: констатуємо – Путін, окрім Білорусі, отримав контроль над Казахстаном

Президент РФ Путін сьогодні фактично поставив крапку у питанні, як надовго російські війська зайшли до Казахстану

10 січня 2022, 15:14
Поділіться публікацією:

Як передає видання "Коментарі", президент РФ Володимир Путін сьогодні назвав Казахстан своїм домом, заявивши, що не можна допустити, щоб у країні стався сценарій кольорових революцій. Також Путін заявив, що державність Казахстану опинилася під загрозою. Чи можна вважати, особливо на тлі таких заяв Путіна, що Росія разом із іншими членами ОДКБ розпочала окупацію Казахстану? І чи є шанс, що народний протест наростатиме? Експерти озвучили свої думки щодо цього.

Експерт: констатуємо – Путін, окрім Білорусі, отримав контроль над Казахстаном

Володимир Путін. Фото: сайт Кремля

Путін дав зрозуміти, що сили ОДКБ будуть у Казахстані стільки, скільки потрібно

Політичний експерт, історик Віктор Таран зазначає у себе у Facebook, для тих, хто не вірив, що Росія із сателітами розпочала довготривалу окупацію Казахстану, варто звернути увагу на сьогоднішнє засідання ОДКБ. Зокрема, коли було обговорено питання, як довго так звані миротворці будуть у Казахстані.

"Пам'ятаєте, Токаєв розповідав, що сили ОДКБ залишать Казахстан максимум за тиждень після початку миротворчих операцій? Тобто максимум 15-16 січня? Так ось. Путін сьогодні поставив крапку у питанні, як надовго російські окупаційні війська зайшли до Казахстану. Сили ОДКБ будуть у Казахстані стільки, скільки потрібно. Кому він не уточнив. Але відповідь очевидна – самому Путіну", – зазначив експерт.

На його думку, Токаєв лише зараз починає розуміти, в яку пастку він потрапив. Він хотів послабити Назарбаєва, а натомість де-факто втратив незалежність країни. Тепер він більше не президент незалежної країни, а генерал-губернатор російської провінції, якого будь-якої миті усунуть, поставивши на його місце більш лояльного керівника.

"Мав рацію Блінкен – коли росіяни кудись приходять, вони потім залишаються дуже надовго. Ми це точно знаємо, а поки що констатуємо Путін, окрім Білорусі, отримав контроль над Казахстаном", – зазначив Віктор Таран.

Дві смерті високопосадовців Казахстану розставили все на свої місця

У свою чергу політичний експерт і аналітик Валерій Клочок зазначає, що його не перестає дивувати рух опору в Казахстані.

Експерт наголошує, насправді все прогнозовано. Дві смерті високопосадовців за один день. Спочатку прийшла новина про те, що у Казахстані застрелився генерал-майор – головний поліцейський Жамбильської області Жанат Сулейменов. Міг опинитися під трибуналом, бо саме за нього почастішали випадки, коли поліцейські опускали зброю і переходили на бік протестувальників. Ну і ще однією приголомшливою новиною стало те, що був знайдений мертвим полковник Комітету національної безпеки країни Азамат Ібраєв. Людина лежала без ознак життя у дворі будинку, де він проживав.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти розповіли, чому Путін отримав унікальну нагоду – анексувати Казахстан.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини