Головна Новини Світ Росія Експерт: Росія програла Україну через власну помилку
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт: Росія програла Україну через власну помилку

Олеся Яхно вважає, що якби Росія почала розгойдувати ситуацію з Одеси та Харкова, то мала б більше шансів на успіх

24 листопада 2021, 09:20
Поділіться публікацією:

Російський письменник і терорист Захар Прілєпін, який відчув у війні проти України, дійшов до того, що на одному з російських телеканалів прямим текстом так і сказав, що в Росії, перш ніж робити дії щодо України, вивчили соціологію. Мовляв, у Криму, Донецьку та Луганську був високий рівень підтримки РФ. Особлива увага в цьому аналізі була приділена також Харкову, але там соціологія була на межі, не на користь Росії. Як передає портал "Коментарі", про це на своїй сторінці у Facebook пише український політичний експерт Олеся Яхно.

Експерт: Росія програла Україну через власну помилку

Захар Прілєпін. Фото з відкритих джерел

"Це й стало, на щастя, тактичною помилкою Росії. Вони думали, що якщо взяти те, що легко взяти, то Донецьк і Луганськ потім рушать на решту України. А це виявилося не так", – наголосила Олеся Яхно.

Водночас, політолог зазначає, якби росіяни почали з тих міст, які не так легко було зламати – з Харкова чи Одеси, наприклад – Україні було б складніше зібратися. Але правда, а значить у перспективі й удача на українській стороні.

"Росія програла Україну через власну помилку, маю на увазі взагалі весь цей силовий варіант. Але боїться в цьому зізнатися", – підсумувала експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Росії заявляють, що Київ має намір знову повернутися до силового сценарію врегулювання конфлікту на сході України. Мовляв, таке рішення ухвалено за підтримки союзників НАТО. Українські війська на такий крок можуть піти лише за підтримки сил Альянсу. У Кремлі вважають, що якщо Україна наважиться вдатися до такого варіанту, то тоді наслідки будуть дуже сумними не лише для Києва, а й для всієї Європи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини