Головна Новини Світ Росія Експерт: в 2024 році Путін сам збирається йти на вибори, про наступників і мови немає
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт: в 2024 році Путін сам збирається йти на вибори, про наступників і мови немає

Путін не готовий будь-кому передавати владу в Росії

12 жовтня 2021, 09:06
Поділіться публікацією:

У Росії багато говорять про наступників Володимира Путіна, натякаючи на його вік і норми Конституції РФ, мовляв все це змушує господаря Кремля краще придивлятися до свого оточення, щоб вибрати того, кому можна буде передати владу. Насправді ж в 2024 році Путін знову братиме участь у президентських виборах, владою нікому він поступатися не збирається. Як інформує видання "Коментарі", таку думку на своїй сторінці в Facebook висловила український політолог Олеся Яхно.

Експерт: в 2024 році Путін сам збирається йти на вибори, про наступників і мови немає

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Політолог зазначає, вчора в інформаційний простір увірвалася стаття Дмитра Медведєва про Україну, але ж це не одна така стаття. Є й інші тексти, що не настільки привертають увагу громадськості як статті Путіна, Медведєва, але і їх треба вивчати, щоб розуміти, що відбувається в Росії.

"Ось, скажімо, зовсім недавно я прочитала статтю про велику ідею, Сибір, "китайський тракт" і... Шойгу. Хоча вся ця тема з Шойгу і поїздками Путіна в Сибір може бути не від довіри, а прямо навпаки — від недовіри. Свого часу Шойгу дуже наполегливо хотів стати прем'єром після Медведєва, чим апріорі викликав підозри. Є ще статті Дмитра Треніна про те, що значення України для Росії не стільки в суспільній свідомості, скільки в поданні еліт як і раніше сильно завищене. Але, судячи із заяв представників влади, вони так не вважають", — зазначила політолог.

Вона додає, в цілому, всі статті від представників влади йдуть в руслі загальної позиції Кремля, просто з різними акцентами і градусом риторики. Взагалі, починаючи з 2014 року, в Росії сталася якась "пролетаризація" дискурсу (спрощення — "нацисти", "танки НАТО" і так далі), в тому числі у вигляді, якщо так можна сказати, інтелектуальної "утрамбованності еліти". Ну, а всі розмови про наступників в Росії — поки передчасні.

"Зміни до конституції РФ говорять на користь того, що в 2024 році Путін сам збирається йти на вибори. А самі по собі розмови в Росії говорять про наступників — це просто розмова, ну а про що ще говорити в автократичних режимах ", — резюмувала Олеся Яхно.

Також читайте на порталі "Коментарі" — Путін заявив Меркель і Макрона, що тепер вирішувати всі питання по Україні буде без її присутності.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Марк

12 жовтня 2021, 12:12

Недопалка мочитимуть не в спальні табакеркою у потилицю, а в сортирі ножкою від табуретки прямісінько в дубу! Виконавці- не менти та жирні генерали КДБ та ГРУ, а обдовбані тіктокери,для приколу хайпу


Новини