Головна Новини Світ Росія ЄСПЛ заборонив Росії видавати затриманого іноземця білоруській владі
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄСПЛ заборонив Росії видавати затриманого іноземця білоруській владі

ЄСПЛ виніс рішення щодо білоруса, якого утримують в ізоляторі Росії

1 січня 2022, 13:50
Поділіться публікацією:

У Європейському суді з прав людини застосували правило 39 регламенту стосовно ув'язненого в Росії білоруса Дмитра Підлобнікова. Відповідно до регламенту суд заборонив російській судовій системі видавати його білоруським силовикам. Про це пише Дождь.

ЄСПЛ заборонив Росії видавати затриманого іноземця білоруській владі

Європейський суд з прав людини, фото з відкритих джерел

Підлобнікова підозрюють в порушенні громадського порядку та застосуванні насильства щодо представника правоохоронних органів, йому інкримінують вчинення правопорушень за частиною 1 статті 342 та статті 364 Кримінального кодексу Білорусі. Молодик брав участь в акціях протесту проти режиму Лукашенка в 2020 році. Про це розповів керівник правових програм Московської Гельсінської групи Роман Кисельов. Поки що обмежувальні приписи чинні до кінця січня.

За словами Кисельова, ЄСПЛ може вживати передні заходи, що спрямовані на захист заявника. Адвокати Підлобнікова звернулися до ЄСПЛ, оскільки дізналися, що російська влада має намір екстрадувати ув'язненого до Білорусі. Наразі він перебуває у СІЗО у Росії.

Захисники білоруса говорять, що рішенні про екстрадицію було ухвалено з порушеннями. Адвокат Підлобнікова зазначає, що доказами у справі ув'язненого вважаються роздруківки та записи прослуховування телефонних розмов знайомих білоруса. Якщо його екстрадіюють, то в Білорусі можуть засудити до семи років позбавлення волі.

Незважаючи на заборону ЄСПЛ Росія вже видавала Білорусі бійця ММА Олексія Кудіна, якому інкримінували такі ж статті кримінального кодексу. На батьківщині білоруса засудили до двох з половиною років колонії.

Як повідомляв портал "Коментарі", Сергію Тихановському та ще п'ятьом опозиціонерам суд в Білорусі виніс вироки. Блогеру з Білорусі доведеться відбувати 18 років за гратами в колонії суворого режиму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини