Головна Новини Світ Росія Facebook сплачує Росії штрафи за заборонений контент: оголошено суми
commentss НОВИНИ Всі новини

Facebook сплачує Росії штрафи за заборонений контент: оголошено суми

Facebook сплатив 17 млн рублів Росії

20 грудня 2021, 14:10
Поділіться публікацією:

Facebook сплатив 17 мільйонів рублів (229 643 доларів США) штрафу Росії за невидалення вмісту, який Москва вважає незаконним. Таку заяву зробило агентство Інтерфакс у неділю, 19 грудня. Про це повідомляє Reuters.

Facebook сплачує Росії штрафи за заборонений контент: оголошено суми

3D-друкований новий логотип Facebook Meta та логотип Facebook розміщено на клавіатурі ноутбука - Reuters

Батьківська компанія Facebook Meta разом із компанією Alphabet Google стикається з судовою справою наступного тижня за підозрою в повторних порушеннях російського законодавства щодо контенту та може бути оштрафована на відсоток від її річного доходу в Росії. 

Facebook не відразу відповів на запит про коментар у неділю, 19 грудня.

Росія в жовтні направила державних приставів для примусового стягнення 17 мільйонів рублів штрафів, накладених на Facebook. Інтерфакс повідомив, що станом на 19 грудня щодо компанії більше не було жодних виконавчих проваджень, посилаючись на базу даних федеральної служби судових приставів. 

Цього року Москва посилила тиск на великі технологічні компанії в кампанії, яку критики характеризують як спробу російської влади посилити контроль над Інтернетом, що, за їхніми словами, загрожує придушити свободу особи та компаній.

Інтерфакс повідомив, що додаток Telegram також заплатив 15 мільйонів рублів штрафів.

Telegram не відразу відповів на запит про коментар.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Російський державний регулятор зв'язку Роскомнагляд порушив справи проти американських технологічних компаній Google і Meta, із яких хоче стягнути штрафи. У жовтні Роскомнагляд погрожував Google (GOOGL.O) Alphabet і Facebook (FB.O) Meta штрафами на основі відсотка їх річного обороту за повторне невидалення вмісту, який Москва вважає незаконним. Зокрема це стосувалося постів, що пропагують зловживання наркотиками та небезпечні розваги, інформацію про саморобну зброю та вибухівку, а також публікації екстремістських або терористичних організацій. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини