Головна Новини Світ Росія Платформи підтримують пропаганду: чому Росія подала до суду на Facebook і Google
commentss НОВИНИ Всі новини

Платформи підтримують пропаганду: чому Росія подала до суду на Facebook і Google

Штраф передбачає від 5 до 10% річного обороту компаній

5 грудня 2021, 22:00
Поділіться публікацією:

Російський державний регулятор зв'язку Роскомнагляд порушив справи проти американських технологічних компаній Google і Meta, із яких хоче стягнути штрафи, заявив у п'ятницю, 3 грудня, московський суд. Про це повідомляє Reuters.

Платформи підтримують пропаганду: чому Росія подала до суду на Facebook і Google

Логотипи Meta і Google - Reuters

У жовтні Роскомнагляд погрожував Google (GOOGL.O) Alphabet і Facebook (FB.O) Meta штрафами на основі відсотка їх річного обороту за повторне невидалення вмісту, який Москва вважає незаконним. Зокрема це стосувалося постів, що пропагують зловживання наркотиками та небезпечні розваги, інформацію про саморобну зброю та вибухівку, а також публікації екстремістських або терористичних організацій. Раніше цього року регулятор попросив Facebook та інші соціальні мережі видалити дописи, які, за його словами, містять заклики до неповнолітніх брати участь в антиурядових протестах після арешту критика Кремля Олексія Навального.

Російське законодавство передбачає штрафи від 5 до 10% річного обороту компаній за повторні порушення.

Таганський районний суд Москви заявив, що дати судового засідання для обох компаній, жодна з яких не відповіла негайно на запит про коментар, призначено на 24 грудня.

Росія посилила тиск на іноземні технологічні компанії, намагаючись посилити контроль над Інтернетом, сповільнюючи роботу Twitter з березня і регулярно штрафуючи інших за порушення вмісту. 

Цього року Google заплатила більше 32 мільйонів рублів штрафів. Google, Twitter і Meta значно скоротили кількість заборонених Москвою постів на своїх платформах.

Минулого місяця Росія зажадала, щоб 13 іноземних і переважно американських технологічних компаній були офіційно представлені в Росії до кінця 2021 року або зіткнуться з можливими обмеженнями або прямими заборонами. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", Росія розмістила свою берегову систему протиракетної оборони "Бастіон" у віддаленій частині ланцюга Курильських островів у Тихому океані поблизу Японії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини