Головна Новини Світ Росія Фільм-розслідування Навального «Палац для Путіна» отримав російську кінопремію
commentss НОВИНИ Всі новини

Фільм-розслідування Навального «Палац для Путіна» отримав російську кінопремію

Статуетку замість Навального отримала відеорежисер Олександра Дубровська, яка останні два роки займалася монтажем фільму «Палац для Путіна»

11 квітня 2021, 23:52
Поділіться публікацією:

Увечері 10 квітня в Москві в онлайн-форматі пройшла церемонія вручення Національної премії кінокритики і кінопреси "Білий слон". У ній взяли участь відомі російські кінематографісти Олександр Сокуров, Андрій Звягінцев, Юрій Норштейн, Антон Долін, Ніна Ромодановська, Яна Троянова, Вікторія Ісакова, Олександр Паль, Михайло Сегал і інші.

Фільм-розслідування Навального «Палац для Путіна» отримав російську кінопремію

Палац Путіна (фото з відкритих джерел)

Інтерес до церемонії був підігрітий скандалом — Андрій Кончаловський попросив, щоб його картина "Дорогі товариші!" була викреслена з числа номінантів, коли дізнався, що на премію "Білий слон" претендує також документальний фільм-розслідування Олексія Навального "Палац для Путіна".

В результаті фільм "Палац для Путіна" таки отримав нагороду в категорії "Подія року". "Вперше, і я сподіваюся, що в останній раз, ми вручаємо цей приз людині, яка сидить у в'язниці за свідомо помилковим звинуваченням, справжньому політичному в'язню", — заявив Матізен.

Статуетку замість Навального отримала відеорежисер Олександра Дубровська, яка останні два роки займалася монтажем фільму "Палац для Путіна", а також інших видео розслідувань ФБК Навального. Нагороду вручила актриса Яна Троянова.

Нагадаємо, Олексій Навальний звернувся за допомогою в громадську комісію, щоб отримати доступ до знеболюючих ін'єкцій при сильному болі в нозі, йдеться в заяві глави комісії. Навальний був поміщений у в'язницю в минулому місяці на два з половиною роки за звинуваченням, яке він назвав політично мотивованим. Його заарештували в січні, коли він повернувся в Росію з Німеччини, де проходив лікування після отруєння нервово-паралітичним речовиною. 44-річний опозиційний політик заявив, що його прохання про лікування була відхилена, а щогодини протягом ночі його будить охоронець у навмисній спробі підірвати його здоров'я.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://world.fakty.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини