Головна Новини Світ Росія Фінляндія закриє ще три пункти пропуску з РФ: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінляндія закриє ще три пункти пропуску з РФ: яка причина

Фінляндія закриє сім із восьми прикордонних переходів з Росією

22 листопада 2023, 22:01
Поділіться публікацією:

Влада Фінляндії ухвалила рішення про закриття ще трьох пунктів пропуску на кордоні з РФ. Раніше уряд країни зупинив роботу чотирьох прикордонних переходів. Про це повідомляє фінське видання Yle, пише портал "Коментарі".

Фінляндія закриє ще три пункти пропуску з РФ: яка причина

Фінляндія закриє майже всі прикордонні переходи з Росією. Фото з відкритих джерел

Уряд Фінляндії вирішив закрити сім із восьми пропускних пунктів на кордоні з РФ через зростання тиску мігрантів, спричиненого діями російських прикордонників.

За словами прем’єр-міністра Фінляндії Петтері Орпо, рішення про закриття ще трьох пунктів почне діяти в ніч проти 25 листопада.

Уряд країни закриє пункти перетину кордону в Куусамо, Салла і Вартіус, які знаходяться на сухопутному кордоні між Фінляндією і Росією.

Між РФ і Фінляндією продовжить працювати лише один пункт перетину кордону Райя-Йоосепі, де мігранти зможуть звернутися із заявою з проханням про міжнародний захист.

Відповідний пункт пропуску працює лише чотири години на добу.

Раніше портал "Коментарі" писав, що Фінляндія 18 листопада закрила чотири пропускні пункти з Росією. Такий крок фінського уряду викликав обурення серед мігрантів, які й надалі намагаються пройти через пункти пропуску. Попри закриття кордонів, мігранти з Росії й надалі не полишають спроб потрапити до Фінляндії. Керівник пропускного пункту Йоуко Кіннунен розповів, що російські прикордонники виштовхують людей за ворота своїх КПП та не дозволяють їм повернутися назад. Таким чином вони хочуть організувати мігрантів, аби ті прорвали фінський кордон. Як наслідок Фінляндія відправила військових, щоб побудувати додаткові споруди, посилити охорону кордону та запобігти незаконному перетину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини