Головна Новини Світ Росія ФСБ серйозно взялася за поліцію Москви: у чому її звинувачують та до чого тут Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

ФСБ серйозно взялася за поліцію Москви: у чому її звинувачують та до чого тут Україна

Російські поліцейські нібито зливали дані високопоставлених силовиків РФ українцям

19 квітня 2023, 21:01
Поділіться публікацією:

Поліцейськими дільницями Москви прокотилася хвиля обшуків ФСБ та звільнень. Представники ФСБ нібито шукають тих, хто "злив" дані про  високопосадовців Росії в інтересах України. Про це пише ряд російських ЗМІ.

ФСБ серйозно взялася за поліцію Москви: у чому її звинувачують та до чого тут Україна

ФСБ проводить обшуки в поліції Москви (фото з відкритих джерел)

Зокрема, джерело ТАСС розповіло, що перевірки проходять в управлінні внутрішніх справ по Центральному адмінокругу і в районних відділках. Вони нібито пов'язані з витоком даних від російських силовиків. Нібито копи за платними запитами з'ясовували особисті дані силовиків і повідомляли замовникам, серед яких були й громадяни України. 

Натомість російське РБК повідомляє, що оперативні заходи пройшли майже у всіх відділках поліції Центрального округу. Силовики "вилучали документацію та комп'ютерну інформацію". Нібито невідомі люди могли отримати доступ до чужих паролів для входу в інформаційні системи, звідки викачувалися потрібні їм дані. 

А The Moscow Times, пише, що в поліції Москви вже навіть почалася хвиля масових звільнень.  Серед звільнених за власним бажанням — начальник відділу поліції Арбатського округу. Окрім цього, свою заяву на звільнення вже написав і заступник начальника управління внутрішніх справ по Центральному адмінокругу — начальник поліції Олексій Щипов. 

Російські ЗМІ пишуть, що копи в Росії вже давно за гроші займалися платними "пробивами" для клієнтів з інтернету — і цим скористалися, в тому числі  українці, які регулярно оформляли замовлення щодо інформації про силовиків, суддів і спецсуб'єктів.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Путін зробив нову цинічну заяву про життя на окупованих територіях України та дав свої вказівки. Російський президент Путін вкотре заявив, що особисто відвідав окуповану росіянами частину Херсонщина та так звану “ЛНР”. За його словами, що, крім зустрічі з військовими він ще й звернув увагу на низький рівень життя на "нових російських територіях". Тож він доручив чиновникам це виправити.


 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини