Головна Новини Світ Росія Генерал розповів, з якою метою Росія збільшує кількість ядерної зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

Генерал розповів, з якою метою Росія збільшує кількість ядерної зброї

З його слів, це демонстрація сили РФ

15 червня 2021, 08:10
Поділіться публікацією:

Згідно з доповіддю Стокгольмського інституту дослідження проблем світу (SIPRI), оціночна кількість розгорнутих ядерних боєприпасів в 2021 році збільшилася з 3720 до 3825; близько 2000 з них (майже всі) належать Росії та США і знаходилися в стані підвищеної боєготовності.

Генерал розповів, з якою метою Росія збільшує кількість ядерної зброї

Ядерна зброя - фото з відкритих джерел

Генерал армії України, екс-глава зовнішньої розвідки України Микола Маломуж розповів виданню "Коментарі", що Росія, не маючи достатнього економічного потенціалу, нових технологій, зберегла пріоритет і паритет в стратегічних ядерних озброєннях. Тут вона дорівнює за потенціалом США. Не тільки за кількістю боєголовок (у неї їх навіть більше), але і за новими розробками в цьому напрямку.

"Російські ракети можуть вражати як близькі цілі і держави, так і стратегічні, на будь-яких континентах, включаючи США, Китай і так далі. І подібне нарощування сил — це демонстрація, що РФ є гравцем у світовій політиці. А в системі безпеки і можливих загроз (форматів стримування ймовірного противника) — країною першої величини. На одному рівні з США. Нічим іншим РФ не може рівнятися ні з США, ні з ЄС, ні з Китаєм. Тому вона за рахунок збільшення стратегічних озброєнь, новітніх видів ракет, озброєння (в тому числі нібито гіперзвукового) займає домінуюче становище в світі. І з цим доводиться рахуватися. Це демонстрація реальної сили ", — сказав генерал.

З його слів, РФ збільшує системи шахтного базування пускових установок. Розміщує їх на підводних човнах, які можуть перебувати в різних точках світу, на великих глибинах і бути недосяжними жодній системі виявлення. І лише в момент "Ч" може здійснювати ядерні атаки прямо біля берегів будь-якої країни, включаючи, як вважають в РФ, головного противника — США. На це спрямовуються величезні кошти. У тому числі на перехід до нового технологічного циклу ядерних ракет — гіперядерної зброї.

Раніше портал "Коментарі" писав, чи може Росія застосувати ядерну зброю проти України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини