Головна Новини Світ Росія Генсек ООН розповів про що говорив з Путіним, мирної угоди поки не буде
commentss НОВИНИ Всі новини

Генсек ООН розповів про що говорив з Путіним, мирної угоди поки не буде

Путін не хоче миру.

14 вересня 2022, 22:06
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш під час прес-конференції у головному офісі в Нью-Йорку, розповів про свою розмову з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Сама розмова пройшла 14 вересня 2022 року. Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на "Голос Америки".

Генсек ООН розповів про що говорив з Путіним, мирної угоди поки не буде

Генсек ООН розповів про що говорив з Путіним. Фото з відкритих джерел

Під час розмови з Путіним генсек ООН зрозумів, що мирної угоди найближчим часом не варто очікувати. У заяві Антоніу Гутерріш наголосив, що він готовий допомагати заради мирного договору, хоча і розуміє що шанси близькі до нуля.

Також генеральний секретар ООН повідомив, що тримає зв’язок з обома сторонами конфлікту, і сподівається, що в один день може настати момент, коли країни перейдуть на новий рівень обговорення.

З Україною Антоніу Гутерріш спілкується постійно через главу Офісу президента Андрія Єрмака, а з президентом Зеленським останній раз спілкувався в момент візиту, близько місяця тому.

З російською стороною Гутерріш говорив про можливість постачання мінеральних добрив, зокрема аміаку, адже світ зіштовхнувся з можливою кризою через відсутність достатньої кількості добрив. Така ситуація призвела до зменшення врожаїв.

Також за словами представника ООН, з Путіним обговорили ще ситуацію на Запорізькій АЕС та інші важливі питання сьогодення.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв, що американські дипломати прилітали в РФ з секретним візитом для перемовин про обмін в'язнями.  США, хочуть повернути двох американських громадян, а Росії пропонують продавця зброї.

Також, "коментарі" писали про поліцейського з України, яки передавав дані СБУ для служб РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини