Головна Новини Світ Росія Голова ФСБ Бортніков накинувся зі звинуваченнями на ГУР Міноборони
commentss НОВИНИ Всі новини

Голова ФСБ Бортніков накинувся зі звинуваченнями на ГУР Міноборони

Голова ФСБ Олександр Бортніков безпосередньо звинуватив ГУР Міноборони в тому, що воно причетне до організації теракту в "Крокус сіті холі". За його словами, розвідники готувалися зустрічати терористів

24 травня 2024, 14:36
Поділіться публікацією:

Голова ФСБ терористичної Росії Олександр Бортніков прямо звинуватив Головне управління розвідки Міноборони у прямій причетності до організації теракту в "Крокус сіті холі". Зокрема, він зробив таку заяву на засіданні Ради керівників органів безпеки та спецслужб країн СНД.

Голова ФСБ Бортніков накинувся зі звинуваченнями на ГУР Міноборони

Олександр Бортніков

"Слідство триває, але вже можна з упевненістю сказати, що безпосереднє відношення до цього нападу має військова розвідка України",
— заявив голова ФСБ.

Бортников повідомив, що нібито спецслужби РФ продовжують роботу зі встановлення всього кола причетних до цього теракту. За його словами, затримано понад 20 осіб. Серед них, каже Бортніков, є виконавці теракту та їхні посібники.

При цьому глава ФСБ стверджує, що вдалося встановити, що підготовчі дії, а також фінансування, напад та відхід терористів координувалися через інтернет членами угрупування "Вілаят Хорасан". Ці люди нібито були в афгано-пакистанській зоні. Також, за його інформацією, нібито двоє із чотирьох учасників нападу прибули до Росії з території Туреччини незадовго до самого теракту.

При цьому Бортніков знову заявив, що терористи отримали наказ після свого злочину їхати до кордону з Україною, де нібито для них уже підготовлено вікно для проходу.

Глава ФСБ стверджує, що замовники теракту хотіли завдати шкоди відносинам країн СНД "з використанням релігійного та національного чинників".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що Бортніков уже заявляв , що нібито терористів готувалися зустрічати в Україні як героїв. Їх навіть підготували місце на кордоні для безпечного проходу. Також нібито терористи мали приїхати до Києва і там отримати винагороду за скоєний теракт.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини