Головна Новини Світ Росія Головний пропагандист Путіна взявся за виборців у США: що задумав Кремль
commentss НОВИНИ Всі новини

Головний пропагандист Путіна взявся за виборців у США: що задумав Кремль

Мін'юст США назвав Сергія Кірієнка куратором близько 30 інтернет-доменів, спрямованих на введення в оману виборців США.

6 вересня 2024, 20:35
Поділіться публікацією:

 Перший заступник керівника адміністрації президента РФ Сергій Кірієнко керує близько 30 інтернет-доменами, які російська влада використовує для поширення дезінформації. Ці домени маскуються під новинні сайти США, але насправді є джерелами російської пропаганди, спрямованої на ослаблення міжнародної підтримки України та маніпулювання громадською думкою в США напередодні президентських виборів. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на представників уряду США.

Головний пропагандист Путіна взявся за виборців у США: що задумав Кремль

Сергій Кірієнко (фото з відкритих джерел)

Кірієнко, ветеран-технократ та один із найбільш надійних помічників Володимира Путіна, виконує різноманітні завдання, включно з організацією виборів на окупованих українських територіях і керівництвом пропагандистськими кампаніями Кремля, спрямованими на підтримку війни в Україні.

"Він ідеальний технократ у найгіршому значенні цього слова. Якщо накажуть знищити свободу слова, він зробить це найефективнішим способом", — коментує директор Євразійського центру Carnegie Russia в Берліні Олександр Габуєв. На думку експертів, звинувачення США на адресу Кірієнка є свідченням його зростаючого впливу.

Михайло Ходорковський зазначив, що останнім часом Кірієнко все частіше з'являється на публіці, зокрема, роблячи військові заяви, відвідуючи фронт та відкриваючи пам'ятники. На його думку, це може бути спробою закріпити свій статус можливого наступника Путіна, що підтверджується дорученням Кірієнку курувати анексовані території України.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Трамп зробив несподівану заяву про президентські вибори у СШАКандидат в президенти США Дональд Трамп заявив, що після його можливої перемоги на президентських виборах 2024 року, американцям не доведеться голосувати через чотири роки на нових виборах.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини