Головна Новини Світ Росія Google відмовляється від російських блогерів: епоха монетизації закінчилася
commentss НОВИНИ Всі новини

Google відмовляється від російських блогерів: епоха монетизації закінчилася

Заборона на монетизацію: Google різко змінює правила для російських блогерів на YouTube

12 серпня 2024, 13:41
Поділіться публікацією:

Великі зміни на YouTube для російських блогерів: Google оголосив про повне відключення монетизації через AdSense. Згідно з останніми оновленнями, російські користувачі YouTube більше не зможуть отримувати доходи від рекламних виручок, а їхні облікові записи Google AdSense будуть деактивовані в найближчому майбутньому.

Google відмовляється від російських блогерів: епоха монетизації закінчилася

Google повністю вимкне монетизацію YouTube-блогерам із Росії

Це остаточне припинення монетизації настає після попередніх обмежень, введених у березні 2022 року, коли реклама на каналах російських блогерів стала недоступною, суттєво скоротивши їхні доходи. Хоча обхідні шляхи через VPN тимчасово дозволяли блогерам з Росії уникнути цих обмежень, нові заходи Google мають на меті повністю виключити можливості для монетизації через російські облікові записи.

Зміни в політиці Google є частиною ширших зусиль компанії щодо дотримання міжнародних санкцій та регулятивних заходів проти Росії. Цей крок є продовженням політики ізоляції російської економіки від західних технологічних ресурсів і послуг. 

Багато російських блогерів виражають своє невдоволення та занепокоєння через втрату основного джерела доходу. Тим часом, міжнародні спостерігачі та аналітики підкреслюють, що такі заходи можуть змусити російських творців контенту шукати альтернативні платформи або методи монетизації, що може призвести до подальшої фрагментації цифрового медіа-простору.

Читайте також на порталі “Коментарі” -  російські користувачі зіткнулися з несподіваною проблемою: популярний відеохостинг YouTube перестав бути доступним як на комп'ютерах, так і мобільних пристроях. Основна хвиля скарг припала на столицю, де близько 21% від загальної кількості проблем було зафіксовано у Москві.

Крім того, речник Державного департаменту США Метью Міллер висловив думку, що рішення Росії обмежити доступ до YouTube вказує на невпевненість Москви у законності своїх дій, повідомляє Голос Америки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини