Головна Новини Світ США У Держдепі відреагували на обмеження доступу до YouTube в РФ і вказали, на що вказують дії Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держдепі відреагували на обмеження доступу до YouTube в РФ і вказали, на що вказують дії Кремля

Обмеження доступу до YouTube є свідченням того, що Кремль невпевнений у законності своїх дій

9 серпня 2024, 18:30
Поділіться публікацією:

Речник Державного департаменту США Метью Міллер висловив думку, що рішення Росії обмежити доступ до YouTube вказує на невпевненість Москви у законності своїх дій, повідомляє Голос Америки.

У Держдепі відреагували на обмеження доступу до YouTube в РФ і вказали, на що вказують дії Кремля

Заборона YouTube

"Ми бачили, як Росія діяла протягом деякого часу і... прискореними темпами після повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року. І те, що вони зробили, це намагання і послідовне припинення здатності російським громадянам отримувати доступ до інформації про те, що робить їхній уряд", — сказав Міллер. 

Він підкреслив, що Вашингтон рішуче засуджує придушення свободи слова в Росії. За його словами, Штати закликають Кремль припинити блокування доступу до інформації для власного населення. Також представник Держдепу підкреслив, що придушення можливості громадян отримувати інформацію про дії уряду — це зовсім не ознака впевненості у їхній легітимності.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що російська влада повідомила всіх найбільших операторів зв'язку в країні про уповільнення швидкості відтворення відео на YouTube до 128 кілобіт на секунду.

Джерела росЗМІ зазначають, влада поки вирішила "не вимикати повністю, але сильно уповільнити" YouTube на домашньому інтернеті. Технічно уповільнення здійснюється через спеціалізоване обладнання ТСПУ (технічні засоби протидії загрозам), встановлене на мережах операторів зв'язку, яке контролює орган цензури Росії "Роскомнагляд".

Влада столиці РФ заборонила мітинг проти уповільнення YouTube через "коронавірусні обмеження". Як повідомляють російські медіа, влада Москви відмовила російському громадянину Максиму К. у проведенні мітингу проти сповільнення роботи YouTube у Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини