Головна Новини Світ Росія Грозєв: Путіна можуть скинути за одним із двох сценаріїв
commentss НОВИНИ Всі новини

Грозєв: Путіна можуть скинути за одним із двох сценаріїв

Російська еліта, за винятком військово-промислового комплексу, не бачить сенсу у війні проти України

12 серпня 2023, 09:22
Поділіться публікацією:

Невірним судженням є те, що абсолютно вся російська еліта підтримує продовження військових дій в Україні. За це можуть виступати хіба що ті, кого безпосередньо стосується ВПК. Російські еліти мовчать, бо бояться бути першими, хто виступить проти, бояться для себе негативних наслідків, але відкрито не підтримують війну проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", такий прогноз в інтерв'ю "Financial Times" озвучив журналіст-розслідувач Христо Грозєв.

Грозєв: Путіна можуть скинути за одним із двох сценаріїв

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Журналіст вважає, що російського диктатора Путіна можуть скинути за одним із двох сценаріїв.

"Або дилема ув'язненого буде знята, або його просто позбудуться шляхом більш скоординованого перевороту", – вважає Грозєв.

Він зазначає, що поки що загрози для Путіна немає ні серед олігархів, ні серед міністрів, ні у ФСБ. Ніхто там поки що не готовий до реального усунення президента РФ. Але є й інша частина російської еліти, якій вже нестерпно жити в умовах Північної Кореї 2.1 із замороженими банківськими рахунками. Тому можуть статися й інші події. Скажімо, перелом подій на фронті.

Висловився також Грозєв щодо подальшої долі ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. За словами журналіста, Пригожина за півроку чекає або смерть, або ще один заколот.

Він розповів, що у нього з'явилося відчуття якихось заворушень усередині Росії напередодні ввечері, оскільки вони зафіксували "вибух" телефонного трафіку між російськими військовими найвищого рангу.

"Путін виступив по телебаченню і назвав Пригожина зрадником. Всі знають, що роблять з "зрадниками", а Путін цього не зробив. Він хоче бачити його мертвим. Поки він цього зробити не може. Через півроку Пригожин або помре, або відбудеться другий переворот" , – вважає відомий журналіст-розслідувач.

Читайте також на порталі "Коментарі" — операцію погодив особисто Путін: Олексій Данілов пояснив план Кремля із заколотом Пригожина.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини