Головна Новини Світ Росія Хоче бути як Путін: у ISW розповіли, хто на виборах може скласти конкуренцію диктатору
commentss НОВИНИ Всі новини

Хоче бути як Путін: у ISW розповіли, хто на виборах може скласти конкуренцію диктатору

В ISW вважають, що Пригожин може використовувати медіа-вплив, щоб балотуватися у президенти

29 березня 2023, 07:25
Поділіться публікацією:

Власник групи "Вагнера" Євген Пригожин може використати свій вплив на медіаландшафт у Росії, щоб уявити себе як претендента на президентських виборах у 2024 році. Як передає видання "Коментарі", такого висновку дійшли аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Хоче бути як Путін: у ISW розповіли, хто на виборах може скласти конкуренцію диктатору

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Аналітики звертають увагу, що нещодавно власне агентство новин Пригожина опублікувало інтерв'ю з ним, яке візуально копіює різні інтерв'ю з російським диктатором Володимиром Путіним. До цього відео з Пригожиним виглядали інакше — він вибирав кадри в динаміці або бою, що нагадують поле.

"Пригожин також використав це інтерв'ю, щоб повторити свої попередні аргументи про необхідність прищепити російським бійцям жорстку ідеологію та натякнути, що Міноборони Росії навмисно позбавляє групу "Вагнера" артилерійських боєприпасів", — пише ISW.

Аналітики вважають, що пародія кінематографічного стилю інтерв'ю Путіна може бути використана в рамках більшої кампанії тролінгу з метою нападу на Кремль, або провести мовчазні паралелі між Пригожіним та Путіним.

Крім цього, 11 березня Пригожин зробив саркастичну заяву, яка балотуватиметься на пост президента у 2024 році. При цьому Пригожин неодноразово атакував президентську адміністрацію Путіна, наприклад заявляючи, що деякі чиновники є зрадниками. Також він ставив під сумнів кремлівські наративи про те, що РФ воює з НАТО, а в Україні є нацисти.

"Нещодавня поведінка Пригожина — незалежно від його наміру — поширює в російському суспільстві наратив про те, що Пригожин має великі політичні устремління в Росії", — заявили аналітики.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ядерна зброя в Білорусі: про що говорить реакція Мінська — чому шантаж Путіна не спрацював.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини