Головна Новини Світ Росія Хто був зацікавлений у смерті Пригожина більше, ніж Путін: відповідь ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто був зацікавлений у смерті Пригожина більше, ніж Путін: відповідь ISW

Аналітики припускають, можливо зараз Путіна навмисно відбілюють від причетності до цього вбивства.

28 серпня 2023, 07:54 comments4505
Поділіться публікацією:

Міністерство оборони Росії може бути більш зацікавленим у смерті ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, ніж російський диктатор Володимир Путін. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Хто був зацікавлений у смерті Пригожина більше, ніж Путін: відповідь ISW

Євген Пригожин. Фото: з відкритих джерел

У звіті йдеться, 27 серпня слідчий комітет Росії оголосив, що генетична експертиза підтвердила смерть Пригожина на борту літака, що зазнав аварії під містом Твер.                                                                           

Так звані "воєнкори" РФ стверджують, що Міністерство оборони Росії активно висувало умови для припинення діяльності "Вагнер" на Близькому Сході та в Африці ще до смерті Пригожина. Один з воєнкорів зауважив, що представники Міноборони Росії на переговорах бояться чинити прямий тиск на найманців "Вагнера" і замість цього тиснуть на близькосхідних і африканських офіційних осіб, щоб ті розірвали свої зв'язки з ПВК.

Аналітики припустили, що Міноборони РФ може бути більш зацікавленим у знищенні ПВК "Вагнер" та її засновника, ніж Путін.

В ISW наголосили, що не можуть підтвердити достовірність цих повідомлень, але якщо вони правдиві, це може свідчити про те, що Путін не керує процесом розпуску "ЧВК Вагнера", а переклав цю відповідальність на Міністерство оборони РФ.

Втім, аналітики не виключають, що сплеск таких повідомлень у російських спільнотах "військоров" і так званих опозиціонерів може бути спробою відбілити Путіна від вбивства Пригожина.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що відбувається між Путіним та ФСБ – чому на 100% гарантувати смерть Пригожина не можна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини