Головна Новини Світ Росія Хто стане новим керівником ПВК «Вагнер»: ЗМІ називають ім’я людини, яка зрадила Пригожина
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто стане новим керівником ПВК «Вагнер»: ЗМІ називають ім’я людини, яка зрадила Пригожина

ЗМІ вказують, що російський офіцер, який не підтримав Пригожина у червневому заколоті очолить групу "Вагнера".

27 серпня 2023, 13:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Андрій Трошев з позивним "Сєдой" може стати наступним керівником ПВК "Вагнер". Російський військовий зрадив раніше Пригожина і не підтримав його бунт проти Кремля. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання France24.

Хто стане новим керівником ПВК «Вагнер»: ЗМІ називають ім’я людини, яка зрадила Пригожина

Російський офіцер Андрій "Сєдой" Трошев. Фото з відкритих джерел

France24 зазначає, що Володимир Путін влітку запропонував Андрію Трошеву очолити групу "Вагнера". Формально Трошев був другою людиною після Пригожина у ПВК "Вагнер", однак російський військовий не підтримав червневий заколот та вирішив стати на бік ФСБ і російського військового командування. Видання вказує, що Андрій Трошев є лояльним до Кремля, а Путін називає його "справжнім командиром". 

Відомо, що Трошев за свої військові вчинки потрапив до санкційних списків ЄС.

"Він був особливо залучений до району Дейр-ез-Зор. Він робить ключовий внесок у військові зусилля Башара Асада, і тому підтримує сирійський режим і отримує від нього вигоду", — йдеться в документі ЄС 2021 року.

Відомо, що він народився в Калінінграді у 1953 році. За службу під час вторгнення СРСР в Афганістан Трошев отримав два ордени Червоної Зірки. Російський офіцер був також нагороджений двома орденами Мужності та медаллю "За заслуги перед Вітчизною" за участь у бойових діях у Чечні. Крім того, у 2016 році він отримав найвище почесне звання країни — "Герой Росії" за участь у захопленні Пальміри у Сирії.

Крім жорстокості, характерної для всіх командирів групи "Вагнера", про особистість Трошева відомо небагато – зазначає французький портал. Він посилається на російських журналістів, які стверджують, що Трошева бачили у 2017 році на вулицях Санкт-Петербурга в стані алкогольного сп'яніння.

Нагадаємо, що 23 серпня літак Пригожина зазнав авіакатастрофи та упав на території Росії. Серед пасажирів було вище керівництво ПВК "Вагнер", включно з Пригожиним. Авіатроща сталась рівно через два місяці з моменту бунту Пригожина проти Кремля.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські ЗМІ назвали першого причетного до авіакатастрофи.

Також "Коментарі" писали про Пригожина, який мав план на випадок своєї смерті - він стосується Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини