Головна Новини Світ Росія Хто з російських мільярдерів збіднів найбільше в 2021 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто з російських мільярдерів збіднів найбільше в 2021 році

Майже третина російських мільярдерів обідніла протягом року

30 грудня 2021, 10:37
Поділіться публікацією:

Поточний 2021 рік видався успішним не для всіх бізнесменів світу. Росія не стала виключенням. За даними Forbes, статки 29 зі 104 російських мільярдерів зменшилися. Про це повідомляє Дождь.

Хто з російських мільярдерів збіднів найбільше в 2021 році

У Росії третина мільярдерів збідніла, фото з відкритих джерел

Найбільше грошей втратив в 2021 році сенатор Сулейман Керімов — 5,99 мільярда доларів. Через падіння цін на золото статки мільярдера скоротилися до 14,92 мільярда доларів. Зазначимо, що він та його родина володіють 76,3% акцій компанії "Полюс", що видобуває дорогоцінний метал.

Друге місце в рейтингу мільярдерів, що збідніли в 2021 році посів Віктор Вексельберг. Бізнесмен відомий тим, що створив бізнес-групу "Ренова". Ця група володіє і управляє активами в металургійній, нафтовій, гірничодобувній, хімічній, будівельній галузях, енергетиці, телекомунікаціях, високотехнологічному машинобудуванні, ЖКГ та фінансовому секторі в Росії та за кордоном (країнах СНД, Швейцарії, Італії, Південної Африки та США). Вже четвертий рік група перебуває під санкціями США. За рік Вексельберг втратив 2,93 мільярда доларів, наразі його статки оцінюють в 9,29 мільярда.

У трійку збіднілих бізнесменів потрапив Дмитро Каменщик, російський підприємець, співвласник аеропорту "Домодєдово", власник DME Ltd., холдингової компанії аеропорту, що об'єднує 23 компанії. За рік його статки зменшилися на 668 мільйонів доларів й наразі він володіє 1,8 мільярда доларів. У 2020 році він мав  2,1 млрд доларів.

Однак не для всіх цей рік був невдалим, адже 70 зі 104 російських мільярдерів лише примножили свої прибутки. Найбільше розбагатів засновник Telegram Павло Дуров та засновниця Wildberries Тетяна Бакальчук.

Як повідомляв портал "Коментарі", у світі за даними на 2020 рік найбільше мільярдерів було в США — 614 осіб. В Україні — 6 громадян. Україна має підтримувати бізнесменів, тоді наша держава мати гарні умови для розвитку. Про це написав на своїй сторінці у Facebook Олександр Охріменко, економічний експерт, президент Українського аналітичного центру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини