Головна Новини Світ Росія Іран почав поставляти РФ балістичні ракети. Що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран почав поставляти РФ балістичні ракети. Що відомо

Іран начебто уже відправив Росії 400 балістичних ракет класу «земля-земля», про це повідомило агентство Reuters із посиланням на свої джерела. У ГУР своєю чергою повідомили, що наразі перевіряють цю інформацію

21 лютого 2024, 18:51
Поділіться публікацією:

За інформацією Reuters, Росія почала отримувати від Ірану балістичні ракети. Начебто, уже надійшла їх перша партія. Джерела видання стверджують, що країна-агресор начебто отримала ракети Fateh-110, зокрема Zolfaghar. Вона може вражати цілі на відстані від 300 до 700 км.

Іран почав поставляти РФ балістичні ракети. Що відомо

Іранські балістичні ракети

Видання із посиланням на незване джерело в Ірані повідомило, що поставки балістичних ракет почалися у січні. Їм передували ряд зустрічей, які відбулися наприкінці 2023 року в Тегерані та Москві між іранськими та російськими військовими. Reuters підкреслює, що найближчим часом РФ отримає ще більше ракет з Ірану. Їх поставки начебто мають відбутися найближчим часом.

Разом з тим представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Черняк підкреслив, що спецслужби перевіряють інформацію про те, чи дійсно Росія отримала балістичні ракети з Ірану. За його словами, наразі в ГУР не можуть підтвердити, що такі поставки мали місце.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Росія виробляє недостатню кількість боєприпасів, щоб задовольнити свої потреби у загарбницькій війні проти України. На думку чиновників, причиною цьому стали західні санкції, які все ж сильно б'ють по російському військово-промисловому комплексу. Вони, підкреслює видання, викликають серйозні затримки із виробництвом та збільшують витрати. Окрім того, чиновники повідомили Reuters, що відсутність доступу Росії до західних компонентів підриває її здатність виробляти нове озброєння, а також ремонтувати старе.

Нагадаємо, Росія, щоби покрити потреби у снарядах, почала їх масово закуповувати у Північній Кореї та Ірані. Зокрема, Південна Корея повідомила, що КНДР поставила країні-агресору близько півтора мільйона снарядів 152 мм калібру та 400 тисяч 122 мм калібру.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини