Головна Новини Світ Росія Росії не вистачає одного із видів озброєння. Як це відобразиться на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Росії не вистачає одного із видів озброєння. Як це відобразиться на фронті

Росія виробляє недостатню кількість боєприпасів, щоб задовольнити свої потреби у загарбницькій війні проти України, повідомляє Reuters. За інформацією видання, західні санкції таки впливають на РФ і її здатність вести війну

21 лютого 2024, 16:51
Поділіться публікацією:

Західні чиновники у коментарі виданню повідомили, що наразі можливості країни-агресора Росії з виробництва боєприпасів є недостатніми, щоб задовольнити потреби для загарбницької війни в Україні.

Росії не вистачає одного із видів озброєння. Як це відобразиться на фронті

Чого не вистачає РФ для війни

На думку чиновників, причиною цьому стали західні санкції, які все ж сильно б'ють по російському військово-промисловому комплексу. Вони, підкреслює видання, викликають серйозні затримки із виробництвом та збільшують витрати.

Окрім того, чиновники повідомили Reuters, що відсутність доступу Росії до західних компонентів підриває її здатність виробляти нове озброєння, а також ремонтувати старе.

Разом з тим, як повідомив в коментарі "Вечірньому Києву" військовий експерт Олександр Рувін, російська зброя зараз дійсно має гірші технічні характеристики. При цьому, додає він, у цій зброї росіяни часто використовують складові, які були зняті із побутової техніки. Зокрема, за його словами, в російських керованих авіабомбах, якими росіяни стирають з лиця землі українські міста, використовують механізм із французького вентилятора для дому та офісу, який вільно продається за 13 доларів.

Нагадаємо, Росія, щоби покрити потреби у снарядах, почала їх масово закуповувати у Північній Кореї та Ірані. Зокрема, Південна Корея повідомила, що КНДР поставила країні-агресору близько півтора мільйона снарядів 152 мм калібру та 400 тисяч 122 мм калібру.

Як розповідав портал "Коментарі", російській армії потрібно випускати 15 000 снарядів на день, щоб змусити ЗСУ капітулювати у 2025 році, як повідомляє Forbs, так думають у Кремлі. РФ такої кількості снарядів не вистачає, проте вона може "закрити" потребу за допомогою союзників.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини