Головна Новини Світ Росія ISW пояснили, як Путін хоче використати африканський "мирний план"
commentss НОВИНИ Всі новини

ISW пояснили, як Путін хоче використати африканський "мирний план"

Інституту вивчення війни розповів про плани Кремля скористатись мирним планом представників Африки.

18 червня 2023, 10:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Делегація з семи представників африканських країн зустрілась з президентом РФ Володимиром Путіним 17 червня у Санкт-Петербурзі для представлення свого "мирного плану", що зосереджений на відновленні міжнародної торгівлі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт Інституту вивчення війни.

ISW пояснили, як Путін хоче використати африканський "мирний план"

Путін використовує мирний план Африки для продовження війни. Фото з відкритих джерел

Після зустрічі з президентом України африканська делегація відвідала Росію, де зустрілась з Володимиром Путіним. Загальний "мирний план" Африки складається з 10 пунктів, які закликають до припинення бойових дій, гарантій безпеки для України та Росії. Ініціатива також включає тіснішу співпрацю між країнами Африки та Росією у сфері торгівлі та вимагає безпечного руху зерна та добрив з України.

Аналітики ISW зазначають, що Путін намагається використати африканську мирну пропозицію, як інформаційну операцію для сповільнення військової допомоги від українських союзників.

"Кремль регулярно сигналізує про хибну готовність вести переговори про врегулювання війни, щоб спонукати Захід піти на поступки та відмовити західних офіційних осіб від надання подальшої підтримки Україні", — повідомляє Інститут вивчення війни.

Прикладом таких дій ISW називає мирний план Китаю, який використовувала Росія для послаблення військової підтримки України від західних союзників, а тим часом готувала свій зимово-весняний наступ. Окрім того, Росія посилила співпрацю з Китаєм, після представлення їх "мирного плану". Таким чином ISW пояснює, що і цього разу Кремль буде посилювати співпрацю між африканськими країнами та Москвою, яка перебуває під санкціями Заходу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що розвідка Британії заявила про значні втрати російської армії на фронті.

Також "Коментарі" писали про те, що у Кремлі заявили про фактично виконане одне з головних завдань пов'язаних з війною в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини