Головна Новини Світ Росія Кадиров відчуває слабкість Путіна: чому диктатор не може поставити на місце главу Чечні
commentss НОВИНИ Всі новини

Кадиров відчуває слабкість Путіна: чому диктатор не може поставити на місце главу Чечні

Кадиров відчуває, що може добитися від Путіна всього, бо той не хоче повторити долю Єльцина

сьогодні, 09:54
Поділіться публікацією:

Глава Чечні Рамзан Кадиров поступово збільшує свій вплив і розширює бізнес із дозволу російської влади. Зокрема, зараз він контролює металургійний комбінат імені Ілліча в Маріуполі, проте його амбіції на цьому не зупиняються. Як розповів в ефірі 24 каналу російський опозиційний політтехнолог Аббас Галлямов, Кремль грає небезпечну гру з Кадировим, але не може уникнути цієї взаємодії.

Кадиров відчуває слабкість Путіна: чому диктатор не може поставити на місце главу Чечні

Рамзан Кадиров

За його словами, російській владі бракує альтернатив, оскільки це вимагало б взяти Чечню під прямий контроль, відсторонити Кадирова та його прибічників, що потребувало б значних ресурсів. Крім того, події в Чечні можуть призвести до нової дестабілізації, яку кремлівський диктатор прагне уникнути, пам'ятаючи, як чеченські війни підірвали позиції Бориса Єльцина і врешті сприяли приходу самого Путіна до влади.

На думку Галлямова, Путін не хоче повторити ситуацію Єльцина, тому йде на поступки Кадирову, аби зберегти його лояльність до Кремля. Водночас Кадиров стає все нахабнішим, що створює загрозу для стабільності путінського режиму. Зокрема, історія з публічною заявою про кровну помсту підриває авторитет влади, але Кадиров досі не перетинає ключові "червоні лінії".

Однак він прагне ще більшого і, за даними Галлямова, претендує на контроль над популярним маркетплейсом Wildberries, користуючись тим, що відчуває слабкість Путіна. Кремль у такій ситуації не зацікавлений у відкритому конфлікті з Кадировим.

При цьому російський правозахисник Марк Фейгін вважає, що оголошення Кадировим кровної помсти російським політикам має на меті привернути увагу Путіна до конфлікту за контроль над Wildberries і змусити його втрутитися.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Кадиров у своєму Телеграмі оголосив кровну помсту сенатору від Дагестану Сулейману Керімову, а також депутатам Держдуми Бекхану Барахоеву та Різвану Курбанову, якщо ті не доведуть, що не планували замах на нього.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини