Головна Новини Світ Росія Кілька регіонів Росії планують провести референдум за незалежність
commentss НОВИНИ Всі новини

Кілька регіонів Росії планують провести референдум за незалежність

Представники кількох народів, що проживають на території Російської Федерації зібрались в Брюсселі та оголосили про початок підготовки до референдуму за незалежність від РФ.

13 лютого 2023, 17:18 comments1635
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В Брюсселі пройшов п’ятий Форум вільних народів пост-Росії. Під час обговорень було піднята тема звільнення пригноблених націй, регіонів та загальну ідею деколонізації Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на сайт форуму.

Кілька регіонів Росії планують провести референдум за незалежність

Поневолені народи хочуть провести референдум за незалежність від РФ

Форум вільних народів пост-Росії пройшов в кінці січня у будівлі парламенту Європи. Подія відбулась за участю чеченського, бурятського, татарського, башкирського, ойратського (калмицького) та інших народів.

Під час зустрічі депутат Європарламенту Ганна Фотига підтримала ініціативу пригноблених народів та зазначила, що багато в чому їх незалежність залежить від війни в Україні, тому чиновниця попросила допомагати країні.

Як підсумок зустрічі було ухвалено спільну декларацію з кількох пунктів. Основні тези стосуються деколонізації Росії, а також права кожного народу бути вільними та незалежним. Окрім того, представники п’яти регіонів РФ заявили про початок підготовки до референдуму: Урал, Кенігсберг, Інгрія, Сибір та Кубань.

"Досить годувати Москву! Досить дохнути за Кремль! Вихід лише один – голосуй за Незалежність своїх республік! Вибирай щасливе майбутнє для себе та своїх дітей!", — заявили представники народів на форумі.  

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що американський Метрополітен-музей дерусифікував українських художників, зокрема Айвазовського, Куїнджі та Рєпіна. Окрім того, музей змінив назву однієї з картин французького художника Дега.

Раніше портал "Коментарі" писав про президентку Молдови Майю Санду, яка розкрила подробиці плану Кремля здійснити державний переворот.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://freenationsrf.org/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини