Головна Новини Світ Росія Китай відверто лобіює інтереси РФ. Його погрози не мають нічого спільного з конструктивом
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай відверто лобіює інтереси РФ. Його погрози не мають нічого спільного з конструктивом

Китай уже навіть не приховує, що лобіює інтереси Росії, про це в ефірі «Еспресо» сказав політолог-міжнародник Дмитро Левусь. Зокрема, він навіть погрожує не приймати участь у саміті, якщо та не буде РФ

16 квітня 2024, 20:23
Поділіться публікацією:

Росія не має права бути присутньою на мирному саміті в Швейцарії, вважає Дмитро Левусь.

Китай відверто лобіює інтереси РФ. Його погрози не мають нічого спільного з конструктивом

Китай і Росія

Втім, за його словами, якщо Росія виражає бажання брати участь у мирному саміті, то можна зробити так, як запропонував російський опозиціонер Ілля Пономарьов, а саме: запросити на зустріч російських представників руху опору. Така пропозиція, каже експерт, має набагато більше логіки, ніж намагання Китаю пролобіювати участь у саміті РФ.

При цьому Левусь звернув увагу на погрозу Китаю не брати участь у саміті, якщо на ньому не буде присутня країна-агресор. Як каже експерт, така позиція є неконструктивною. Коли у 1943 році проходили конференції Об'єднаних Націй щодо створення організацій, то ніхто із присутніх не мав навіть найменшого наміру запросити нацистську Німеччину, Італію чи Японію, додав він.

Окрім того, політолог нагадав, що на російського диктатора Володимира Путіна виданий ордер на арешт за незаконну депортацію українських дітей.

Зараз, додав експерт, українські міжнародні юристи активно працюють над покаранням Російської Федерації за конкретні злочини, вчинені росіянами. На тлі цього запрошення РФ на конференцію, яка базується на українській формулі миру, є абсурдним, вважає політолог.

За його словами, Китай нахабно намагається втілити свій так званий план миру, який насправді є планом української капітуляції і допомогти країні-агресору.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Китай готує для України пастку на мирному саміті у Швейцарії. Зокрема, він може висунути свій "мирний план" щодо війни, який підтримають країни Глобального півдня. Розрахунок на те, що більшість голосів буде все ж за припинення війни ціною здачі Україною своїх територій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини