Головна Новини Світ Росія Китай знову входить у переговори щодо України: про що говоритимуть Лавров і Ван І
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай знову входить у переговори щодо України: про що говоритимуть Лавров і Ван І

Сергій Лавров та глава МЗС Китаю в Москві "обмінюються думками" щодо України

13 вересня 2023, 10:50
Поділіться публікацією:

Глава МЗС Росії Сергій Лавров та міністр закордонних справ Китаю Ван І 18 вересня проведуть у Москві переговори. Ключовою темою переговорів стане питання щодо "українського врегулювання". Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробила прес-секретар МЗС РФ Марія Захарова.

Китай знову входить у переговори щодо України: про що говоритимуть Лавров і Ван І

Лавров та Ван І. Фото з відкритих джерел

"18 вересня в Москві відбудуться переговори міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова з міністром закордонних справ Китаю Ван І. Відбудеться також ґрунтовний обмін думками щодо українського врегулювання, а також забезпечення стабільності та безпеки в АТР", – поінформувала Захарова.

За її словами, також Мінськва та Пекін обговорять головні теми співпраці двох держав, включаючи майбутні контакти на рівні перших ліл.

Читайте також на порталі "Коментарі" — більш ніж півтора роки повномасштабної російсько-української війни Китайська Народна Республіка (КНР) продовжує грати в нейтральність. І навіть постійні російські ракетні удари по Україні не впливають на позицію Пекіна. Як і вихід РФ із зернової угоди, який обговорювався на засіданні Ради безпеки ООН. У ході свого виступу заступник посла Китаю в ООН Дай Бінг лише чергово закликав сторони "йти назустріч один одному", нагадавши про вимоги РФ щодо поновлення дії цієї угоди. Тим часом радник президента Франції Еммануель Бонн заявив, що Захід має низку доказів, що підтверджують, що Китай передає Росії певну допомогу (технології подвійного призначення та нелетальну військову допомогу, таку як шоломи та броня) для війни проти України. Про що говорять китайські ігри довкола російсько-української війни? Чи змінилося щось за останні рік-півтора? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини