Головна Новини Світ Росія КНДР більше не постачає Росії боєприпаси: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

КНДР більше не постачає Росії боєприпаси: яка причина

Північна Корея вже три тижні не відправляє до Росії боєприпаси

1 березня 2024, 21:58 comments3625
Поділіться публікацією:

Російські судна, які з осені 2023 року регулярно курсували між портами в Північній Кореї та РФ, перестали здійснювати рейси.

КНДР більше не постачає Росії боєприпаси: яка причина

Північна Корея зупинила постачання снарядів до РФ. Фото з відкритих джерел

Як пише видання The Moscow Times, вже майже три тижні з КНДР до Росії не доправляють контейнери, в яких перевозили снаряди. Як вважають західні та південнокорейські розвідники і військові експерти, ці снаряди російські військові потім використовували в Україні.

Наразі достеменно невідомо, яка причина зупинки поставок північнокорейських боєприпасів, пише видання.

Ймовірно, операції призупинені через виробничі затримки в Північній Кореї або інші логістичні проблеми, йдеться у публікації.

Також не можна виключати, що снаряди тепер перевозяться до Росії повітряним або залізничним шляхом через спільний кордон, наголошується у матеріалі.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що російська армія отримала від Північної Кореї понад 2,5 млн боєприпасів, встановив Центр стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS) у Вашингтоні. Аналітики центру підрахували, що з серпня 2023 року було здійснено щонайменше 25 заходів суден у порт Наджін, де відбувалося навантаження північнокорейських боєприпасів, які відправлялися в РФ. Із них щонайменше 19 суден з відключеними транспондерами потім зайшли у російський Східний порт.

Крім того, портал "Коментарі" повідомляв, що якщо Україна програє війну РФ, диктатор Володимир Путін не зупиниться та нападе на країни НАТО, заявив на слуханнях Комітету з питань збройних сил Палати представників очільник Пентагону Ллойд Остін. "Якщо Путін досягне успіху в Україні, він не зупиниться. Путін продовжить більш агресивні дії в регіоні. А інші автократи в усьому світі будуть дивитися на це і будуть заохочені тим фактом, що це сталося і що ми не змогли підтримати демократичну державу", — наголосив глава Пентагону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини