Головна Новини Світ Росія Конфіскація активів РФ: якою може бути реакція Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

Конфіскація активів РФ: якою може бути реакція Кремля

Країни Заходу розглядають можливість конфіскації на користь України заморожених активів Росії

12 січня 2024, 23:11
Поділіться публікацією:

Щоби не допустити конфіскації США та країнами Європейського Союзу на користь України частини заморожених активів Центробанку РФ на суму $300 млрд, російський уряд планує подавати судові позови. Про це з посиланням на власні джерела пише видання Bloomberg, передає портал "Коментарі".

Конфіскація активів РФ: якою може бути реакція Кремля

На Заході заморожені мільярди ЦБ РФ. Фото з відкритих джерел

За інформацією Bloomberg, московські чиновники, які вивчають можливість конфіскації західними країнами коштів Центробанку РФ, дійшли до висновку, що сценарій з конфіскацією малоймовірний.

При цьому, згідно з даними видання, наразі Центробанк Росії зробив вагомий прогрес у досягненні домовленостей з міжнародними юридичними фірмами щодо представлення інтересів РФ на судових розглядах, якщо до конфіскації все ж дійде.

Крім того, пише Bloomberg, керівництво Росії замовило експертизу з аналізом відповідного законодавства та подібних прецедентів за кордоном.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що адміністрація президента США Джо Байдена підтримала законодавство, яке дозволить конфіскувати близько 300 мільярдів доларів заморожених російських активів на користь України. Такий крок викликає занепокоєння серед американських політиків. Адже конфіскація заморожених активів може "заплямувати репутацію фінансової системи США". Щоб цього не сталося, Білий дім хоче узгодити питання із союзниками з "Великої сімки" у Європі. Адже там зберігається близько 200 мільярдів доларів заморожених російських активів. Гроші із заморожених російських активів можуть піти на оплату реконструкції України. Високопоставлений представник Білого дому повідомив, що подібний закон – це один із можливих інструментів для того, щоб стягнути з Росії гроші за завдану шкоду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини