Головна Новини Світ Росія Кремль готується до посилення репресій: що про це говорить
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль готується до посилення репресій: що про це говорить

У Росії встановлять близько 4 мільйонів камер спостережень для посилення репресій, вважають американські аналітики у звіті ISW

25 листопада 2023, 09:20
Поділіться публікацією:

Путінський режим намагається отримати контроль над усіма системами відеоспостереження у Росії. З великою ймовірністю це робиться для посилення внутрішніх репресій. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Кремль готується до посилення репресій: що про це говорить

Відеоспостереження. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики звертають увагу, що Мінцифри РФ виступило з ініціативою створення єдиної платформи для зберігання та обробки відеоматеріалів із усіх систем відеоспостереження на території країни-агресора. Вартість цієї платформи складе близько 134 млн. доларів.

Зазначається, що зараз у Росії налічується приблизно 1,2 млн. камер відеоспостереження, з яких близько половини зараз доступні російському уряду. До 2030 року Міністерство цифрового розвитку РФ хоче збільшити цю кількість до 5 млн штук, і інтегрувати їх у програмне забезпечення для розпізнавання осіб та зображень.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кремль боїться протестів мобілізованих дружин, які можуть спалахнути перед президентськими виборами в РФ, наміченими на березень-2024. Про це пишуть російські медіа. А секретар РНБО України Олексій Данилов попереджає, що чергові вибори Путіна остаточно зацементують авторитарний режим у Росії, що дозволить Кремлю розгорнути на повну потужність свій військовий потенціал, включно з посиленням мобілізації. Які є варіанти розвитку подій у світлі майбутніх "виборів" у РФ? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у нас 4 місяці на підготовку: Олексій Данілов розповів, до чого готується Росія відразу після виборів.

Раніше "Коментарі" писали, чого не вистачає Україні для більш ефективної боротьби з агресором: що може статися на фронтах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини