Головна Новини Світ Росія Кремль обурений. Росія не отримала запрошення
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль обурений. Росія не отримала запрошення

Представників Кремля не запросили на вшанування визволення в'язнів з нацистських концтаборів, яке проходить кожного року у Польщі 27 січня.

27 січня 2023, 20:08 comments9833
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речниця МЗС Росії Марія Захарова не приховувала свого обурення ставленням польської влади, яка вирішила не запрошувати російського посла на церемонію вшанування визволення Освенцима, де знаходиться табір смерті Аушвіц-Біркенау. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Telegram Марії Захарової.

Кремль обурений. Росія не отримала запрошення

Речниця МЗС Росії Марія Захарова. Фото з відкритих джерел

27 січня відбулися заходи пам'яті з нагоди звільнення концтабору Аушвіц 78 років тому. В церемонії взяв участь президент Польщі Анджей Дуда. А от посол Росії в Польщі не отримав запрошення на церемонію вшанування визволення в'язнів нацистських концтаборів, така ситуація обурила Кремль, про що свідчить заява речниці МЗС Росії Марії Захарової.

"Як би не хитрували наші європейські "непартнери" у спробах переписати історію на новий лад, пам'ять про жахіття нацизму та радянських героїв-визволителів не стерти", — пише Захарова.

Також Захарова нагадала, що минулого року росіянам не надали слова на церемонії.

"У січні 2022 року російським дипломатам вперше не дали слова. Цього року дипломатичних представників держави-правонаступниці СРСР, чиї воїни врятували світ від фашистської чуми, на річницю звільнення табору не запросили", — говорить речниця МЗС Росії Марія Захарова.

З 2005 року відзначається Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. У цей день у 1945 році було відвойовано табір Аушвіц, звідки було звільнено близько 7 тис. осіб, виснажених в'язнів — серед них було 1,5 тис. дітей.

Польща не запрошує Росії на вшанування пам'яті визволення в'язнів нацистських концтаборів через розпочату війну в Україні. Путін своїми діями вчиняє подібно до нацистів, які створили ці табори для знищення євреїв та осіб інших національностей, включно з поляками, ромами та українцями.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Німеччина звинуватила Росію у перекручуванні слів урядовців та союзників України.

Також "Коментарі" писали про реакцію Польщі на подяку президента України Володимира Зеленського на передачу польських танків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Марта

27 січня 2023, 22:12

Правильно роблять. Ізоляція для росії найкращий вихід упереосмислити свою колонізаторську історію та імперські амбіції

Игорь

27 січня 2023, 20:51

Современная рф никакого отношения сейчас не имеет к освобождению Европы. Сами скатились до неонацизма и геноцида других народов.


Новини