Головна Новини Світ Росія Кремль посилить контроль за росіянами в інтернеті: які плануються обмеження
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль посилить контроль за росіянами в інтернеті: які плануються обмеження

Російська влада вимагає від інтернет-компаній посилити стеження за росіянами

23 березня 2024, 22:44
Поділіться публікацією:

Уряд Росії розширив список даних, які власники сайтів зобов'язані зберігати і надавати на вимогу правоохоронним органам.

Кремль посилить контроль за росіянами в інтернеті: які плануються обмеження

У РФ посилять контроль за громадянами. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє видання The Moscow Times, у список таких даних додали геолокацію громадян і використовувані ними засоби.

Повідомляється, що проєкт постанови розробила ФСБ, заявивши, що "відсутність нормативно закріпленого обов'язку щодо зберігання та надання органам федеральної служби безпеки зазначеної категорії відомостей формує неоднозначну правозастосовну практику, знижує ефективність оперативно-розшукової діяльності, негативно позначається на забезпеченні безпеки РФ".

Зазначається, що запропоновані зміни зачіпають правила зберігання даних, встановлені для організаторів поширення інформації в інтернеті у 2020 році. До цієї категорії організаторів належать ресурси "ВКонтакте", сервіси "Яндекса", "Одноклассники", "Сбербанк".

Як відомо, у Росії невідомі люди в камуфляжі відкрили вогонь в концертному залі "Крокус сіті холу", який знаходиться на північному заході Москви. Внаслідок теракту загинуло понад 130 людей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що заступник секретаря РНБО РФ Дмитро Медведєв прокоментував стрілянину в концертному залі "Крокус сіті холу" на північному заході Москви, внаслідок якої вбито понад 130 осіб. Він заявив, що всі причетні до теракту мають бути знищені, у тому числі офіційні особи держави, яку кремлівський режим визначить відповідальною за організацію теракту.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російські загарбники просунулися та захопили нові території на околицях населених пунктів Тоненьке і Бердичі у районі окупованого міста Авдіївка Донецької області. Важкі бої з окупантами також тривають в Іванівському, Георгіївці, Семенівці та Роботиному. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини