Головна Новини Світ Росія Кремль прийняв рішення: що тепер із доступом до YouTube у Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль прийняв рішення: що тепер із доступом до YouTube у Росії

Путінський режим закриває росіянам доступ до YouTube

26 липня 2024, 08:00
Поділіться публікацією:

Влада в Росії обмежує доступ до YouTube Alphabet Inc. Таким чином, Кремль намагається заблокувати одну з останніх американських соціальних мереж, які все ще доступні в РФ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Bloomberg".

Кремль прийняв рішення: що тепер із доступом до YouTube у Росії

YouTube у Росії. Фото: з відкритих джерел

Швидкість завантаження Youtube на комп'ютери цього тижня знизиться приблизно на 40%. До кінця наступного тижня вона знизиться на 70%, повідомив голова технологічного комітету нижньої палати Держдуми Олександр Хінштейн.

За його словами, це нібито є наслідком політики YouTube, яка "послідовно видаляє канали наших публічних діячів", позиція яких не збігається із "західною точкою зору".

Депутат повідомив, що заходи обмеження поки що не вплинуть на доступ до YouTube на мобільних пристроях.

Зазначається, що російський підрозділ Google, що є материнською компанією YouTube, оголосив про банкрутство в 2022 році після того, як влада РФ заарештувала його банківські рахунки через низку місцевих штрафів, у тому числі через відмову видаляти незручний для Кремля контент. Проте компанія продовжувала пропонувати безкоштовні послуги у Росії, включаючи Google Search, YouTube та Gmail.

YouTube заблокував деякі прокремлівські чи керовані російською державою канали.

Близько половини росіян користуються YouTube щомісяця, повідомив Bloomberg із посиланням на моніторинговий сервіс Mediascope.

Варто нагадати, що в Росії розширюють офіційне визначення екстремізму в рамках поточних зусиль Кремля щодо кримінального переслідування та стримування внутрішньої опозиції. Опозиція до поточних дій та структури російського уряду визначатиметься як етнічна нетерпимість щодо росіян, які підтримують політику Кремля та війну проти України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Кремлі знайшли пояснення, чому в РФ може перестати працювати YouTube.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини