Головна Новини Світ Росія Кремль відреагував на рішення Австралії щодо посольства РФ: "Русофобська істерія"
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль відреагував на рішення Австралії щодо посольства РФ: "Русофобська істерія"

Речник Кремля Дмитрій Пєсков відповів на рішення Австралії розірвати договір про оренду посольства Росії.

15 червня 2023, 14:40 comments1769
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Кремль негативно відреагував на рішення Австралії розірвати договір оренди на будівництво нової будівлі російського посольства в столиці країни Канберрі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Кремль відреагував на рішення Австралії щодо посольства РФ: "Русофобська істерія"

Речник Кремля Дмитрій Пєсков. Фото з відкритих джерел

Відповідаючи на питання журналістів речник Кремля Дмитрій Пєсков відреагував на рішення Австралії вказавши, що такий крок є недружнім до Росії.

"Це черговий недружній акт з боку Австралії. Ми будемо це враховувати, якщо на порядку денному виникнуть питання, що вимагають взаємності, і відповідним чином відреагуємо", — сказав Пєсков.

Розрив договору оренди Пєсков назвав "русофобською істерією", яка за його словами панує у країнах Заходу.

"На жаль, Австралія старанно продовжує рухатися в руслі авторів русофобської істерії, яка зараз відбувається в країнах колективного Заходу. Австралія намагається бути відмінником серед цих народів", — відповів речник Кремля Дмитрій Пєсков.

Нагадаймо, що прем’єр-міністр Австралії Ентоні Альбанезе назвав рішенням припинити договір про оренду російського посольства як крок до безпеки, адже російська присутність поблизу будівлі парламенту створює ризики.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, про Дмитрія Медведєва пригрозив запуском ракет по Європі, як відповідь на заяву колишнього генсека НАТО про можливість введення військ альянсу в Україну.

Також "Коментарі" писали, що колишній президент Росії Дмитрій Медведєв погрожує Заходу підривом критичної інфраструктури. Російський політик заявив, що "у нас не залишилося жодних, навіть моральних обмежень".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини