Кремль відреагував на зустріч представників США та Китаю

Москва повідомила, як вплине на Росію зустріч держсекретаря США Ентоні Блінкена з китайським лідером Сі Цзіньпіном.

У Кремлі заявили, що зустріч між представником США Ентоні Блінкеном та лідером Китаю Сі Цзіньпіном не стануть на заваді зв'язкам між Москвою та Пекіном. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Речник Кремля Дмитрій Пєсков відреагував на зустріч представників США та Китаю. Він заявив, що обидві країни мають розвиватись у передбачуваних умовах, а Сполучені Штати повинні поважати право Пекіна самостійно вирішувати, як себе вести з іншими країнами.

Попри це, у Москві вважають, що покращення відносин між США та Китаєм не зашкодять Росії.

"Рівень стратегічного партнерства з Китаєм дозволяє бути впевненим, що побудова таких відносин з іншими країнами ніколи не буде спрямована проти нашої країни", - заявив Пєсков.

Нагадаємо, що держсекретар США Ентоні Блінкен відвідав Китай на вихідних, щоб спробувати покращити дипломатичні відносини між країнами, які в останні роки загострились. Зокрема і через різні погляди держав на війну в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що держсекретар США Ентоні Блінкен заявив про отримання обіцянки від лідера Китаю щодо війни в Україні. За його словами Сі Цзіньпін не буде надавати зброю для Росії. Цікаво, що розслідування Foreign Policy стверджує про ймовірність того, що Китай міг знати про початок вторгнення Росії в Україну задовго до війни.

Також "Коментарі" писали про неочікуваний крок Китаю для Росії. Пекін ввів обмеження для російських громадян. Один з найбільших світових банків відмовився робити грошові транзакції у доларах, юанях та ще кількох валютах.