Головна Новини Світ Китай Неочікуваний крок Китаю для Росії: Пекін ввів нові обмеження
commentss НОВИНИ Всі новини

Неочікуваний крок Китаю для Росії: Пекін ввів нові обмеження

Четвертий у світі банк Bank of China ввів обмеження для громадян Росії.

20 червня 2023, 13:15 comments3905
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Один з найбільших світових банків Bank of China ввів нові обмеження для російських клієнтів. З 13 червня росіяни не зможуть здійснювати грошові операції з Росії до банків ЄС, США, Великої Британії та Швейцарії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Неочікуваний крок Китаю для Росії: Пекін ввів нові обмеження

Bank of China ввів обмеження для росіян. Фото з відкритих джерел

Представник російського банку "Фінам" Дмитрій Лєснов розповів, що Bank of China припинив здійснювати перекази у кількох валютах, зокрема це стосується американського долара, євро, юаня та гонконзького долара.

На його думку, китайський банк ввів обмеження через страх Китаю потрапити під вторинні санкції та обмеження, які можуть призвести до втрати рахунків у європейських та американських банках.

Представник іншого російського банку "Модульбанк" Павєл Сємєнов підтвердив, що під обмеження потрапили усі банки Росії, які використовують Bank of China для грошових переказів у юанях. За словами російського банкіра, рішення йде не від Китаю, а від США та ЄС, які намагаються посилити санкційний тиск на Росію та закрити альтернативні грошові перекази, які здійснюються юанями.

"Ця політика Bank of China є частиною світової тенденції банків дружніх країн щодо обмеження діяльності росіян", — розповіла експертка з питань санкцій у РФ Кіра Вінокурова.

За її словами подібні обмеження ввели банки інших "дружніх" до Кремля країн, наприклад Казахстану та ОАЕ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що держсекретар США заявив про отримання обіцянки від Китаю щодо війни в Україні. Проте розслідування Foreign Policy доводить, що Китай міг знати про напад Росії на Україну.

Також "Коментарі" писали, що у Росії нова найпопулярніша валюта.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини