Головна Новини Світ Росія Кремль влаштував шоу із причетними до теракту у «Крокусі»: що ті заявили про Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль влаштував шоу із причетними до теракту у «Крокусі»: що ті заявили про Україну

У Росії показали "докази" причетності України до теракту в Москві

8 квітня 2024, 08:25 comments1797
Поділіться публікацією:

Як повідомляє портал "Коментарі", російські пропагандисти продовжують нагнітати істерію в російському суспільстві, намагаючись пов'язати теракт у "Крокус Сіті Холл" з українськими спецслужбами. Більше того, тепер у країні-агресорі починають поширювати так звані "докази" у прайм-тайм на центральних федеральних телеканалах.

Кремль влаштував шоу із причетними до теракту у «Крокусі»: що ті заявили про Україну

Теракт у Підмосков'ї. Фото: з відкритих джерел

Так на "Першому каналі" російського телебачення через 2,5 тижні після теракту в "Крокус Сіті Холлі" показали кадри допиту затриманих, де вони розповідають про нібито їхнього координатора на ім'я Сайфулло, який обіцяв видати їм у Києві по мільйону рублів.

Затримані на відео виглядають, як після тортур, ледь говорять і нерухомо дивляться в одну точку, а один взагалі не розплющує очі.

Один із них каже, що вони рухалися "у бік Києва", а вказівки їм давав нібито "Сайфулло". Нібито ім'я цього "координатора" назвали усі четверо "терористів". Нібито він позначив місце атаки, перепустку в "Сіті Холл", забезпечив зброєю і дав маршрут відходу.

"Сайфулло повідомив, щоб ми їхали в Україну, до Києва, і там один мільйон рублів дадуть", — каже один із підозрюваних, якому під час затримання відрізали шматок вуха.

У найкращих традиціях російської пропаганди йдеться, у сюжеті йдеться, що нібито після атаки терористи вирушили трасою М-3 Москва-Київ і були затримані поблизу селища Комуна за 141 км до кордону з Україною. Зі смартфонів затриманих російські силовики нібито дізналися, що ті до останнього отримували вказівки від куратора Сайфулло.

Один із затриманих каже, що, за словами цього Сайфулло, на кордоні на них нібито мали чекати люди, які допоможуть доїхати до Києва.

У пропагандистському сюжеті йдеться про те, що з української сторони для терористів готували одразу два коридори – нібито ЗСУ проводили з цією метою розмінування поблизу прикордонних Чуйківка та Сопич Сумської області.

Пропагандисти переконують росіян, що "озвучених слідчими фактів достатньо, щоб говорити про безпосередню участь української сторони у підготовці кривавої бійні у "Крокусі"". Стверджується також, що найманці незадовго до теракту отримали гроші з України.

Читайте також на порталі "Коментарі" – як теракт у Крокусі позначиться на війні в Україні: що це означає для путінського режиму.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини