Головна Новини Світ Росія Кремлівські ЗМІ не впорались з ситуацією та намагались виправити свої заяви
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремлівські ЗМІ не впорались з ситуацією та намагались виправити свої заяви

Державні ЗМІ Росії не були готові до бунту Пригожина, тому з часом почали виправляти свої заяви про повстання вагнерівців та підтримувати наративи пропаганди Кремля.

9 липня 2023, 09:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Британська розвідка оцінила діяльність російських державних ЗМІ на ситуацію з бунтом Пригожина. Розвідка Британії зазначає, що підконтрольні Кремлю ЗМІ не були готові до висвітлення такої ситуації. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter Міноборони Великої Британії.

Кремлівські ЗМІ не впорались з ситуацією та намагались виправити свої заяви

Кремлівські ЗМІ. Фото з відкритих джерел

Британська розвідка провела аналіз кремлівських ЗМІ щодо бунту лідера вагнерівців Євгена Пригожина та виділила три основні етапи. Загалом державні ЗМІ у РФ, які підконтрольні владі не були готові до заколоту та зберігали звичайний розклад на російському телебаченні. Окрім того, без вказівок Кремля ЗМІ РФ висвітлювали події не так, як це потрібно було керівництву Росії.

"Після придушення повстання російські державні ЗМІ намагалися "виправити" заяви про пасивність сил безпеки", — пише британська розвідка.

Головними пропагандистськими наративами російських ЗМІ після зупинки повстання став Путін, який переміг заколот Пригожина та уникнув кровопролиття. Також російські ЗМІ вказували на потребу країни об’єднатись навколо президента РФ.

Через тиждень після початку бунту вагнерівців кремлівські ЗМІ почали заплямовувати характер Пригожина та зменшувати його значення. Одночасно з цим канали групи "Вагнера", які діяли у соціальних мережах переважно перестали бути активними, ймовірно, через втручання держави.

Разом з тим Путін почав усе частіше з’являтись на публіці,щоб продемонструвати свою силу для російського народу. Адже західні аналітики вважають, що бунт Пригожина став одним з найбільших репутаційних ударів по Путіну за його понад два десятиліття при владі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські повстанці з легіону "Свобода Росії" анонсували нові рейди по Росії. Їх до цього спонукала слабкість Путіна, яку показав бунт Пригожина.

Також "Коментарі" писали, що Гіркін натякнув на арешт Володимира Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини