Головна Новини Світ Росія Куди котяться: Дефіцит бюджету в РФ уже перевищив плановий на рік
commentss НОВИНИ Всі новини

Куди котяться: Дефіцит бюджету в РФ уже перевищив плановий на рік

Санкції проти країни-терористки почали працювати, але в Москві ще знаходять резерви для стримування інфляції. Потому невідворотнім стане "ефект стиснутої пружини"

28 березня 2023, 15:55
Поділіться публікацією:

За перші 20 днів березня дефіцит бюджету в РФ перевищив лютневий, а з початку року становив 3,7 трлн руб, що більше планового показника на весь 2023-й (2,9 трлн руб). “Чорна діра” в російській економіці розширюється завдяки санкціям, але, як і раніше, не так швидко, як хотілося б. Про це в Телеефірі сказав інвестиційний банкір Сергій Фурса.

Куди котяться: Дефіцит бюджету в РФ уже перевищив плановий на рік

Стрімка нестача грошей у казні Росії може спровокувати чимало «дір»

“За ідеєю, коли у вас такий величезний дефіцит бюджету, ви берете у борг, але Росія позичати не може. І в них єдиний механізм — емісія: чи то вони використовують гроші з тумбочки, тобто з Фонду національного добробуту, чи то друк грошей Центробанком. І те, і те — фактично емісія. І ми мали б з вами чекати різкого падіння курсу рубля та інфляції… Поки що в Росії цього немає”, — констатував банкір.

Він вважає, що російський Центробанк зараз усіма силами намагається утримати курс рубля, “затискаючи гроші для економіки”. За словами Фурси, теж саме робив свого часу Янукович в Україні, намагаючись утримати “гривню по 8” і витрачаючи на це всі ресурси.

“Зараз російський Центробанк, обираючи між поганим і дуже поганим рішенням, купує Путіну час, затискаючи гроші для економіки, просто не випускаючи в економіку гроші. Це дуже погано для економіки, але погано буде за 2-3-4-5 місяців. Інфляція — це було б швидше, наочніше… І вони закручують гайки в економіці, сподіваючись, що за ці 2-3 місяці, поки таке станеться, Путін домовиться про мир, реалізується цей китайський план, і вони зможуть видихнути”, — коментує Фурса, додаючи, що потім це спрацює, як стиснута пружина.

Експерт наголошує, що кожен день санкцій залишає дедалі менше ресурсів для російської економіки, зокрема, для фінансування війни проти України.

Як писали раніше "Коментарі", сьогодні в Україні на полі бою визначається майбутнє євроатлантичної безпеки. Вступ нашої країни до ЄС та НАТО стане гарантією безпеки Європи на десятиліття. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що рашисти все частіше застосовують хімічні боєприпаси. З безпілотників ворог скидає на українські позиції гранати з хлорпікрином.

Читайте також на сайті "Коментарі" — Путін розпочав виборчі перегони: перші ознаки.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини