Головна Новини Світ Росія Кулеба назвав тріо недоторканних у Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба назвав тріо недоторканних у Росії

Дмитро Кулеба заявив, що станом зараз Путін, Мішустін і Лавров недоторканні

14 жовтня 2023, 08:45 comments1279
Поділіться публікацією:

Станом на зараз у Росії є люди, які безпосередньо причетні до розв'язання та продовження війни проти України, але відповідно до норм міжнародного права вони є недоторканними. Йдеться про президента Росії Володимира Путіна, прем'єр-міністра Михайла Мішустіна та міністра закордонних справ Сергія Лаврова. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі "ТСН" розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Кулеба назвав тріо недоторканних у Росії

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

"У міжнародному праві є священне правило про імунітети трійки – це президент, прем'єр-міністр та міністр закордонних справ", — заявив український міністр.

При цьому Дмитро Кулеба уточнив, що ці імунітети не є проблемою для Міжнародного кримінального суду і це дуже добре знають у Кремлі, побоюючись за долю головного диктатора.

"Але він (Міжнародний кримінальний суд – ред.) не може судити злочин агресії Росії проти України через свої норми", — додав глава МЗС.

Таким чином, пояснив Кулеба, станом зараз у міжнародному праві президент РФ Путін, прем'єр Мішустін і міністр закордонних справ Лавров є недоторканними. Саме тому українські дипломати та юристи намагаються знайти спосіб, як вирішити цю проблему. Адже не повинно бути так, що всім очевидна вина Путіна, Мішустіна, Лаврова, але ніхто не може притягти винних до відповідальності. До того ж, не тільки на цій трійці все зав'язано. У Росії при владі сьогодні є багато інших осіб, які також причетні до злочинів проти України. Це ті самі Шойгу, Патрушев, Володін.

"Вся ця кліка, яка також причетна до злочину агресії проти України і зробила нам багато зла. Їх також треба судити", — заявив Кулеба.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) фактично визнала Росію диктатурою. Також вона закликала всі держави Ради Європи не визнавати легітимність глави РФ Володимира Путіна після завершення його чинного терміну (наступні "вибори Путіна" намічені на березень 2024 року). Про що говорить це рішення? До чого може призвести? Чому прийнято лише зараз? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини