Головна Новини Світ Росія 15-річний син Кадирова катує в'язнів СІЗО: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

15-річний син Кадирова катує в'язнів СІЗО: що відомо

Скандал вже дійшов до російського так званого омбудсмена Тетяни Москалькової

16 серпня 2023, 21:15 comments1124
Поділіться публікацією:

Адам, який є сином  глави Чеченської Республіки Рамзана Кадирова, сам завдає ударів  ув'язненим, яких утримують в грозненському СІЗО. Про це інформує  уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова.

15-річний син Кадирова катує в'язнів СІЗО: що відомо

Кадиров із сином Адамом (фото instagram.com/adam_benoevsky_k13)

"До мене надійшло звернення обвинуваченого Микити Журавеля, який утримується в СІЗО в Грозному. Він стверджує, що під час відвідування в слідчому ізоляторі його побив син глави Чеченської Республіки Адам Кадиров", – розповіла уповноважена.

Як повідомила  Москалькова, вона  звернулась до  омбудсмена в Чечні  Мансура Солтаєва, просячи його перевірити  вірогідність цієї  інформації. 

"Особливо просила звернути увагу на медичний огляд побоїв і показання свідків", – зазначає  уповноважена з РФ.

Микита Журавель, який проживав в російському місті Волгоград весною  цього року  спалив Коран  неподалік  одної  з  мечетей міста.  Сам процес зі спалення Корану  він фільмував на відео, яке  потім можна було побачити  в соціальних мережах.

Потім його  затримали російські  правоохоронці. Журавля було  звинувачено в "образі релігійних почуттів віруючих".

Весь цей інцидент відбувся в  місті Волгоград, де жив  і сам обвинувачений, але співробітники  російського Слідчого комітету вирішили, що  передадуть  порушену кримінальну справу до Чеченської Республіки. Ніби  мешканці  Чечні виявили   свою громадську позицію і  масово писали заяви, щоб   їх  визнали, як потерпілих в цьому кримінальному провадженні. 

При цьому, сину глави Чечні  Адаму Кадирову  зараз тільки виповнилось 15 років: він народивсь 24 листопада 2007 року.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Путін подарував племіннику Кадирова відібраний світовий бренд. Після того, як Росія відібрала російський бізнес у компанії Danone та оголосила про завершення процесу "націоналізації", керівником Danone у Росії виявився рідний племінник Рамзана Кадирова Якуб Закрієв. До цього новоспечений гендиректор ТОВ "Данон Росія" обіймав посаду голови Мінсільгоспу Чеченської республіки.

За даними видання, ще до оголошення про рішення Путіна, РосЗМІ повідомляли про те, що ця угода має "інтересантів в Чечні". Зміна керівництва компанії відбулася на другий день після указу президента країни-агрсора Володимира Путіна про її передачу під управління Росмайна. Закрієв був керуючим справами глави уряду Чечні у 2014—2015 роках, з 2018 по 2020 рік обіймав посаду мера Грозного, потім керував адміністрацією глави та уряду Чечні. Після цього він став заступником глави уряду Чечні та міністром сільського господарства.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини