Головна Новини Світ Росія Розплатився за вірність: Путін подарував племіннику Кадирова відібраний світовий бренд
commentss НОВИНИ Всі новини

Розплатився за вірність: Путін подарував племіннику Кадирова відібраний світовий бренд

Новим гендиректором ТОВ "Данон Росія" після передачі компанії у тимчасове управління Росмайну став голова Мінсільгоспу Чеченської республіки Якуб Закрієв

19 липня 2023, 11:28 comments2782
Поділіться публікацією:

Після того, як Росія відібрала російський бізнес у компанії Danone та оголосила про завершення процесу "націоналізації", керівником Danone у Росії виявився рідний племінник Рамзана Кадирова Якуб Закрієв. До цього новоспечений гендиректор ТОВ "Данон Росія" обіймав посаду голови Мінсільгоспу Чеченської республіки. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "The Bell".

Розплатився за вірність: Путін подарував племіннику Кадирова відібраний світовий бренд

Рамзан Кадиров та Якуб Закрієв. Фото: із відкритих джерел

За даними видання, ще до оголошення про рішення Путіна, РосЗМІ повідомляли про те, що ця угода має "інтересантів в Чечні".

Зміна керівництва компанії відбулася на другий день після указу президента країни-агрсора Володимира Путіна про її передачу під управління Росмайна.

Закрієв був керуючим справами глави уряду Чечні у 2014—2015 роках, з 2018 по 2020 рік обіймав посаду мера Грозного, потім керував адміністрацією глави та уряду Чечні. Після цього він став заступником глави уряду Чечні та міністром сільського господарства.

Варто зазначити, що компанія Danone не була серед тих західних компаній, які в перші місяці повномасштабної війни вирішили залишити російський ринок. Таке рішення було ухвалено лише у жовтні 2022 року. Тоді керівництво компанії заявило про рішення залишити ринок РФ, однак у компанії не поспішали припиняти виконувати обіцянку.

І ось зовсім недавно в липні 2023 року стало відомо про те, що Danone все ж таки хоче продовжити працювати в РФ, але для уникнення спекуляцій було прийнято рішення змінити назву бренду.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому заколот Пригожина отримає продовження – хтось зупинив "кадировців" від бійні з "вагнерівцями".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини