Головна Новини Світ Росія Лавров поїхав на поклон у Китай. Чого РФ хоче від Пекіну і чи отримає бажане
commentss НОВИНИ Всі новини

Лавров поїхав на поклон у Китай. Чого РФ хоче від Пекіну і чи отримає бажане

Міністр закордонних справ країни-агресора Сергій Лавров перебуває з візитом у Китаї. Проте він не буде таким добрим і плідним, як сподіваються у РФ, відзначив в ефірі 24 каналу політолог Ігор Рейтерович

8 квітня 2024, 19:28
Поділіться публікацією:

Як відзначив Ігор Рейтерович, Росія завжди хоче отримати більше, ніж їй можуть дати і очікування від візиту у Кремлі насправді є завищеними.

Лавров поїхав на поклон у Китай. Чого РФ хоче від Пекіну і чи отримає бажане

Сергій Лавров

На його думку, РФ і Китай обговорюватимуть посилення економічної співпраці та збільшення товарообігу між країнами. Також не виключено, що буде піднята тема заходу китайських компаній на російський ринок. Як вважає експерт, Пекін просто максимально використовує ситуацію, щоб отримати якомога більше від Росії за тих обставин, які склалися.

Натомість, країна-агресор буде використовувати візит Лаврова у пропагандистських цілях, щоб довести простим росіянам, що на їх країну буцімто санкції не діють.

При цьому Рейтерович визнає, що Пекін таки надає Кремлю певні послуги у військово-технічній сфері. На його думку, КНР робить це для того, щоб прив’язати до себе Росію і вона була у Пекіну "на короткому повідку".

Втім, як вважає експерт, Китай не надаватиме Росії більш суттєву військову допомогу і не передаватиме озброєння. Справа у тому, що Пекін не зацікавлений в тому, щоб сваритися із Заходом, з яким у нього товарообіг у рази більше, ніж із країною-агресором. При цьому Рейтерович відзначив, що Китай таки буде щось надавати на допомогу РФ і Росія змушена буде задовольнятися цими крихтами і робити демонстративний вигляд, що у неї все чудово.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що нещодавно голова Держдепу США Ентоні Блінкен заявив, що Китай нарощує допомогу Росії у військовій сфері і це турбує Захід. Втім, експерти вважають, що Пекін не передаватиме зброю Росії, оскільки не хоче втратити західні ринки збуту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини