Головна Новини Світ Росія Лавров поскаржився на нові санкції від США проти російської пропаганди
commentss НОВИНИ Всі новини

Лавров поскаржився на нові санкції від США проти російської пропаганди

Сергій Лавров незадоволений новими санкціями Сполучених Штатів проти російської пропаганди.

16 вересня 2024, 15:33
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Сполучені Штати застосувавши нові санкції проти Росії "перевершили" антиутопічні твори Джорджа Орвелла. Таким чином Лавров відреагував на санкції США проти російських пропагандистських ЗМІ.

Лавров поскаржився на нові санкції від США проти російської пропаганди

Очільник МЗС Росії Сергій Лавров. Фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров виступив на спільній пресконференції з колегою з Єгипту, де розкритикував санкції США. За словами Лаврова Сполучені Штати демонструють "тоталітаризм у чистому вигляді", коли блокують російські ЗМІ. 

"Орвелл уявити не міг, як виглядатиме тоталітарна держава. Його перевершили нинішні керівники у Вашингтоні. Вони пригнічують будь-яке інакомислення", — сказав Лавров, коментуючи санкції США.

Лавров заявив, що нібито керівництво США та країни-партнери намагаються зупинити процес формування "багатополярного справедливого та демократичного світоустрою".

На початку вересня Мінфін США ввів санкції проти російської пропагандистки та головної редакторки телеканалу RT Маргарити Симоньян. 13 вересня держсекретар США Ентоні Блінкен озвучив нові санкції проти російських пропагандиських ЗМІ. За його словами медіагрупа "Росія сьогодні" та її дочірні компанії працюють на російську розвідку.

Речник Кремля Дмитрій Пєсков назвав санкції США "божевільними", а речниця МЗС РФ Марія Заарова заявила, що Росія відповість на дії Вашингтону.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія таємно обслуговує свої винищувачі попри санкції. Стало відомо, яка країна Заходу допомагає Москві. 

Також "Коментарі" писали про українського представника в ООН Сергій Кислицю, який запитав у Лаврова, що він за тварина пригадавши твір Джорджа Орвелла.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини