Головна Новини Світ Росія Лавров пригрозив усім країнам-сусідкам РФ: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Лавров пригрозив усім країнам-сусідкам РФ: подробиці

Глава МЗС РФ оголосив, що Москва зацікавлена, щоб російська звучала скрізь і просуватиме це на державному рівні

20 листопада 2023, 15:20 comments15448
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров пригрозив "обрусінням" усім країнам-сусідкам РФ. Як передає портал "Коментарі", про прямий інтерес Москви у просуванні російської мови глава МЗС Росії заявив у рамках сьогоднішнього 41-го засідання Ради глава суб'єктів РФ.

Лавров пригрозив усім країнам-сусідкам РФ: подробиці

Сергій Лавров. Фото: з відкритих джерел

Під час своєї промови Лавров заявив, що Росія має намір "нав'язувати" російську мову шляхом розширення освітніх програм, насамперед у прикордонних із РФ країнах.

Також міністр зазначив, що частину зусиль Росія направить на те, щоб трудові мігранти вивчили російську мову.

"Ми зацікавлені у просуванні позицій російської мови, насамперед у прикордонних з Росією країнах, а також у розширенні освітніх програм російською мовою з прицілом у тому числі на навчання трудових мігрантів", — зазначив Сергій Лавров.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російський диктатор Володимир Путін вкотре спробував виправдати напад на Україну тим, що нібито "зіграли соціальні настрої та почуття ідентичності мешканців спірних територій". Він також запевняє, що до 2014 року нібито не вірив у можливість "такого конфлікту між Росією та Україною". Тим часом, Німецька рада з міжнародних відносин (DGAP) попереджають, що якщо війна в Україні буде заморожена, РФ зможе підготувати свої сухопутні сили для атаки країнами НАТО через п'ять років. Путін же продовжує корчити з себе миротворця і прагне взяти участь 22 листопада у віртуальному саміті G20, організатором якого є влада Індії. Чи має Путін шанс переломити західну думку щодо російсько-української війни? Чи може зіграти свою роль потепління американо-китайських відносин після зустрічі 15 листопада Джо Байдена та Сі Цзіньпіна? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Кремлі відреагували на закриття кордону Фінляндією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини