Головна Новини Світ Росія Лавров пригрозив Заходу ядерною війною з катастрофічними наслідками
commentss НОВИНИ Всі новини

Лавров пригрозив Заходу ядерною війною з катастрофічними наслідками

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров назвав три країни Заходу "головними провокаторами", які нібито призводять до підвищення рівня ядерної небезпеки.

22 квітня 2024, 16:44 comments4735
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров звинуватив західні країни, які нібито "одержимі ідеєю завдання Росії стратегічної поразки". За словами очільника МЗС РФ, така ситуація може призвести до ядерного зіткнення між країнами з катастрофічними наслідками. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Лавров пригрозив Заходу ядерною війною з катастрофічними наслідками

Очільник МЗС Росії Сергій Лавров. Фото з відкритих джерел

Сергій Лавров через два дні після схвалення Палатою представників пакета допомоги США відреагував, заявивши, що таким чином США ставить союзників на лінію прямого військового зіткнення з РФ. За його словами, країни НАТО одержимі ідеєю завдати "стратегічної поразки Росії".

Очільник МЗС РФ особливу увагу приділив "ядерній трійці" країн, яких назвав "головними ініціаторами різних провокативних кроків". Ймовірно під "ядерною трійкою" російський міністр мав на увазі США, Велику Британію та Францію. У підсумку Сергій Лавров пригрозив ядерною війною.

"Ми бачимо у цьому серйозні стратегічні ризики, що призводить до підвищення рівня ядерної небезпеки… Захід небезпечно балансує на межі прямого військового зіткнення між ядерними державами, що загрожує катастрофічними наслідками", — сказав Лавров.

Зазначимо, що вищі представники влади РФ неодноразово у своїх заявах озвучували ядерні погрози країнам Заходу та Україні, однак офіційні особи США кажуть, що не помітили жодних змін у ядерній позиції Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Польщі заявили про готовність розмістити на своїй території ядерну зброю для посилення східного флангу НАТО. Крім того, польський президент Анджей Дуда вказав, що Росія збільшила мілітаризацію в Калінінградській області та розмістила ядерну зброю в Білорусі.

Також "Коментарі" писали, що в українців змінилась думка щодо відновлення ядерного потенціалу України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гарик

22 квітня 2024, 16:02

ЛОшадиномордый не вякал бы уже..задрот..ну попугай.попугай..и сам попугай.Клован!


Новини