Головна Новини Світ Росія Лавров прокоментував ситуацію щодо французьких інструкторів в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Лавров прокоментував ситуацію щодо французьких інструкторів в Україні

З'явилась реакція Лаврова, що французьких військових інструкторів в Україні немає.

9 червня 2024, 15:55
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що французьких офіційні особи говорять неправду стверджуючи про відсутність в Україні своїх інструкторів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Лавров прокоментував ситуацію щодо французьких інструкторів в Україні

Очільник МЗС Росії Сергій Лавров. Фото з відкритих джерел

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров під час програми "Москва. Кремль. Путін" на російському телеканалі "Росія-1" дав інтерв’ю пропагандисту Павлу Зарубіну. Під час розмови Лавров прокоментував інформацію, що Франція ще не відправила своїх інструкторів до України.

"Погляньте, як завібрували наші французькі колеги, прем'єр-міністр Франції Габріеля Атталя раптом почав говорити, що у нас там немає інструкторів. Це неправда, і вони це знають", — сказав Лавров.

Габріель Атталь заявив, що Франція може відправити своїх інструкторів в Україну і таке рішення не є для французів "табу". Прем'єр-міністр Франції пояснив, що Париж підтримує Україну через спільні цінності – свободу, демократію. Зокрема і через те, що у 1944 році багато не французів допомогли визволити Францію від німецької окупації.

Нагадаємо, що 27 травня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що підписав документи для відправки перших французьких інструкторів в Україну. Однак 29 травня, Макрон назвав повідомлення від Сирського "прикрою та неузгодженою" помилкою. Проте, очікується, що незабаром перші французькі інструктори будуть в Україні для навчання військових, а згодом їх кількість зросте до кількох сотень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Кремлі погрозливо відреагували на присутність іноземних інструкторів в Україні.

Також "Коментарі" писали про, що у Франції відповіли на російські погрози щодо ударів по інструкторах з інших країн, які опиняться в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини