Головна Новини Світ Росія Лавров просить дати йому спокій: очільник МЗС РФ роздратований на саміті ОБСЄ (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Лавров просить дати йому спокій: очільник МЗС РФ роздратований на саміті ОБСЄ (ВІДЕО)

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров роздратовано відреагував на події на саміті ОБСЄ під час свого виступу.

30 листопада 2023, 16:10 comments1090
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров виступив на саміті Раді міністрів ОБСЄ. Попри те, що Лаврова допустили до міжнародної події, сам він почувається некомфортно.

Лавров просить дати йому спокій: очільник МЗС РФ роздратований на саміті ОБСЄ (ВІДЕО)

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров. Фото з відкритих джерел

Саміт Ради міністрів ОБСЄ відбувається у Скоп'є, Північна Македонія. Країна, що проводить захід виявила готовність прийняти російську делегацію на чолі з Сергієм Лавровим. Однак російському дипломату, ймовірно, не зручно почувається на саміті ОБСЄ.

Радник міністра МВС України Антон Геращенко опублікував уривок виступу очільника МЗС РФ Сергія Лаврова. У ньому російський дипломат попросив "дати йому спокій", після чого сумно зітхнув.

"Відверто кажучи, його мали вивести, як це було на засіданні ООН минулого року", — прокоментував виступ Лаврова Антон Геращенко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністерка закордонних справ Німеччини звернулась до російської делегації, яка все ж таки потрапили на саміт ОБСЄ. Анналена Бербок закликала Росію вивести свої війська з України. На думку очільниці МЗС Німеччини Путін таким чином продемонструє прагнення до миру. Однак Сергій Лавров, який прилетів до Скоп'є був відсутній під час виступу Бербок.

Також "Коментарі" писали, що дружня до Росії країна заборонила Лаврову перетинати кордон. Спочатку Болгарія погодилась надати дозвіл для урядового літака РФ для прольоту через свій повітряний простір, однак через присутність речниці МЗС РФ Марії Захарової рішення було скасовано. Болгарія пояснила такий крок санкціями Європейського Союзу проти Захарової. У Кремлі негативно відреагували на такі повідомлення з Болгарії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини